Трети ден протести в Габрово след нападението над продавач в

...
Трети ден протести в Габрово след нападението над продавач в
Коментари Харесай

В Габрово обстановката е спокойна

Трети ден митинги в Габрово след нападението над продавач в магазин от трима мъже от ромски генезис. Тази вечер хората още веднъж излязоха на шествие, с цел да изразят недоволството и гнева си против нападението. Снощи бяха запалени и две къщи, в които живеят роми. В града има засилено полицейско наличие, изпратени са добави сили на жандармерията.

 В Габрово стартира третия следващ митинг след побоя над чиновник в магазин В Габрово стартира третия следващ митинг след побоя над чиновник в магазин
В момента по улиците на града се организира шествие. В каква посока върви то е мъчно да се дефинира, тъй като те се отклоняват всякога, когато видят прочие..

Протестът довечера стартира от общината. Напрежението се покачваше на няколко пъти при среща с коли на жандармерията и шествието на няколко пъти променяше маршрута си.

На една улица, заета от жандармерията, униформените смъкнаха каските и щитовете си в символ на взаимност с протестиращите и с това митингът довечера завърши.

Обстановката в града сега е спокойна.

 Шефът на полицията в Габрово подаде оставка Шефът на полицията в Габрово подаде оставка
Директорът на полицията в Габрово подаде оставка. За нея настоя министър председателят Бойко Борисов след митингите и напрежението в града в последните дни. Остав...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР