Трети ден поред курсът на биткойн намалява, което се обяснява

...
Коментари Харесай

Биткойн пада от напрежението между САЩ и Китай


Трети ден подред курсът на биткойн понижава, което се изяснява с геополитически фактори
(снимка: CC0 Public Domain)

Ескалацията на напрежението сред Съединени американски щати и Китай се отрази на международните пазари, в това число и на криптовалутата. Курсът на биткойн, в частност, пада към този момент трети следващ ден.

Във вторник най-популярната криптовалута поевтиня с 2,76% до 22 693 $. Цената на етериум падна още повече – с 6,9%. Същата орис сполетя и други цифрови монети, отбелязва Блумбърг в разбор на пазара.
още по темата
Рискът от ескалация по отношение на идното посещаване на ръководителя на Камарата на представителите на Съединени американски щати Нанси Пелоси в Тайван принуди някои вложители да се отърват от американски акции и фючърси.

Преди тези събития биткойн сподели позитивна наклонност, като се увеличи с 27% през юли, което е най-голямото нарастване за един месец от октомври предходната година насам. През уикенда цената на биткойн съвсем се приближи до границата от 25 000 $ и това породи очаквания, че най-лошото на пазара на криптовалути тази година е завършило.

Според Крейг Ерлам, старши пазарен анализатор в Oanda, скокът на биткойн предишния месец беше „ изцяло сходен на ралито на мечия пазар, което виждате на фондовите пазари ”. Той има вяра, че растежът на криптовалутата може да продължи и по-нататък.

Според прогноза на Coinglass, в близка вероятност биткойн ще се търгува в диапазона от 20 000 до 25 000 $.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР