Трети ден на протести и пътни блокади от страна на

...
Трети ден на протести и пътни блокади от страна на
Коментари Харесай

Трети ден продължават протестите и блокадите на пътища в страната

Трети ден на митинги и пътни блокади от страна на енергетиците, които към този момент няма аспект да се откажат.

Движението през Прохода на Републиката е блокирано още при Гурково. Протестиращите са позиционирани в три точки, тъй че да бъдат лимитирани и основни обходни направления.

Международни водачи към този момент второ денонощие са в капан.

Работещите в мините и Топлоелектрическа централа „ Марица изток 2 “ се оповестиха против териториалните проекти за обективен преход на въглищните региони, признати от държавното управление в петък.

Днес в Министерския съвет министър председателят Николай Денков провежда среща с протестиращите енергетици и миньори в 16 часа. Поканени са и водачите на КНСБ и КТ „ Подкрепа “, и представители на синдикати в бранша.

Вчера след договаряния с министъра на енергетиката Румен Радев, синдикални водачи оповестиха, че няма да се отзоват на поканата на премиера. Те настояха и за изключително съвещание на Министерския съвет, на което техни представители да обсъдят с властта противоречивите проекти.

Европейската комисия към момента не е получила българските териториални проекти за обективен преход, оповестиха от институцията за Българска национална телевизия.

Заради блокадите в региона на Стара Загора са въведени следните обходни направления:

За пътуващите по автомагистрала „ Тракия “ той е от пътен възел „ Нова Загора “ по пътя към Нова Загора – Сливен до пътен възел „ Свобода “.

За пътуващите по път Казанлък – Стара Загора: за гр. Стара Загора – през с. Памукчии, с. Християново, Калояновско шосе; от Стара Загора в посока Казанлък – по пътя Стара Загора – Нова Загора – Сливен, бул. „ Калояновско шосе, с. Християново, с. Памукчии. Повече информация можете да намерите на страницата на Агенция пътна инфраструктура

 

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР