Трети ден издирват двамата туристи, които се загубиха в Централния

...
Трети ден издирват двамата туристи, които се загубиха в Централния
Коментари Харесай

Трети ден издирват изгубени туристи под връх Ботев

Трети ден търсят двамата туристи, които се изгубиха в Централния балкан. Издирването беше спряно през нощта и в събота сутринта възобновено.

Изгубените туристи са татко и наследник. Те са се изгубили на слизане от връх Ботев към местността Паниците. Вървели са с други двама души, само че те са траяли напред.

Около 50 спасители и чиновници на Национален парк Централен Балкан ще търсят през днешния ден главно в региона към подслон Бункера в местността Параджика, която беше обходена през вчерашния ден.

Ще се употребява специфична техника - дронове, с цел да се види дали изгубените мъже не са в низовата част на планината - улеите и деретата. Метеорологичните условия обаче не са удобни, вали сняг, има снегонавявания и мощен вятър.

“Времето на връх Ботев е минус 18 градуса, има гъста мъгла, мощен до плевел вятър, при тези условия няма да тръгнат сътрудниците, няма да ги слагаме в риск. Така че, започваме от долу”, изясни Емил Нешев от Планинската избавителна работа (ПСС) пред Българска национална телевизия.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР