Трети брифинг дава днес премиерът Бойко Борисов. Той ще започне

...
Трети брифинг дава днес премиерът Бойко Борисов. Той ще започне
Коментари Харесай

Борисов с трети брифинг. Влизаме в чакалнята за еврото

Трети брифинг дава през днешния ден министър председателят Бойко Борисов. Той ще стартира в 20 ч. в Гранитна зала на Министерски съвет. На него се чака Борисов да е с финансовия министър Владислав Горанов и да разгласи най-чаканата добра вест: влизането на България в чакалнята на еврозоната.

Присъединяването на България и Хърватия към механизма ERM II е една от тематики в дневния ред на видеозаседанието на министрите на финансите от Европейския съюз, което се състоя през днешния ден. Традиционно форматът ЕКОФИН се събира ден откакто Еврогрупата организира лично съвещание.

Вчера организация Ройтерс се базира на четири източника, близки до договарянията, съгласно които двете страни получават публично зелена светлина за присъединението към така наречен " чакалня " на еврозоната ". А късно нощес ръководителят на Еврогрупата Мариу Сентену удостовери, че и двете страни имат огромен напредък, само че отхвърли да заяви дали има дефинитивно решение по въпроса: „ България и Хърватия работят за осъществяване на уговорките си за присъединение към ERM2 и банковия съюз. Мога да кажа, че и двете означиха забележителен прогрес и че на този стадий свършената работа е забележителна. Днес не е време да се вършат известия, само че напредъкът е сигурен “.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР