Третата световна война ще бъде кибервойна. Това прогнозират мнозина експерти

...
Третата световна война ще бъде кибервойна. Това прогнозират мнозина експерти
Коментари Харесай

Защо Третата световна война ще бъде кибервойна?

Третата международна война ще бъде кибервойна. Това предвиждат мнозина специалисти в областта на сигурността и слагат въпроса дали страните са подготвени за нея. Докато отговорът клони към „ не “, човечеството може би е по-близо от всеки път до разгръщането на злокобния сюжет.

Но какво съставлява една кибервойна и до каква степен зачестилите все по-мащабни и усъвършенствани хакерски атаки могат да се преглеждат като част от такава? Каква е разликата със общоприетата война? Какви са другите типове кибероръжия и киберзащити?

А войната в Украйна доближава ли ни до разгръщането на Трета международна кибервойна?

Тези и още доста други настоящи въпроси ще бъдат разисквани в първия спорен панел на, на която Economic.bg е съорганизатор дружно с Дигитална Национална Коалиция, в партньорство с НАТО и с поддръжката на Европейската капиталова банка и Фондация Конрад Аденауер.
Панелът „ The Third World Cyber War “...
... е очакван в утринната сесия на първия ден (5 октомври) от програмата на събитието. Самата конференция по традиция ще се състои в „ София Тех Парк “.

Участие в полемиката ще вземат:
Адмирал Емил Евтимов, шеф на отбраната Божидар Божанов, някогашният (и първи) министър на електронното управление Георги Тодоров, актуалният министър на електронното управлениеПетър Кирков, шеф на дирекция „ Мрежова и осведомителна сигурност “ към МЕУВладимир Димитров, шеф отдел „ Киберпрестъпност “ при ГДБОП
Модератор на полемиката ще е Велизар Шаламанов, боен специалист и някогашен длъжностен министър на защитата.
ℹ️ Полезна информация 
На главната сцена на 5 октомври ще излязат още редица топ специалисти. Освен това ще има забавни софтуерни лаборатории, които ще презентират най-новите практични решения в региона на киберсигурността. 

Пълната стратегия на AI N’ CYBER ще намерите тук.

Не пропускайте да вземете своя билетhttps://bit.ly/AINCYBER-TICKETS 

Последвайте ни и във Фейсбук: https://facebook.com/events/s/ai-n-cyber-conference-2022-sof/1206335639926347/ 

Ако обявата ви е била забавна и потребна, не пропускайте да ни последвате в обществените мрежи Фейсбук, LinkedIn, Twitter и Instagram, както и да се запишете за E-mail бюлетина ни.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР