Третата по големина икономика в света вече има нов министър-председател.

...
Третата по големина икономика в света вече има нов министър-председател.
Коментари Харесай

Йошихиде Суга е новият премиер на Япония

Третата по величина стопанска система в света към този момент има нов министър-председател. Парламентът на Япония избра новия ръководител на ръководещата Либерално-демократическа партия Йошихиде Суга за министър председател на страната, оповестяват международните организации.

В последните осем години Япония беше ръководена от Шиндзо Абе.

Либерално-демократическа партия има болшинство в долната камара на Народното събрание,, която съгласно конституцията има решаваща дума в избора на министър председател. Така че нямаше проблеми с утвърждението на кандидатурата на Йошихиде Суга.

Преди два дни 71-годишният Суга, който преди този момент бе дясната ръка на Абе, беше определен за водач на ЛДП. Новият водач на партията и страната се ангажира да резервира гъвкавата фискална позиция и свръх разхлабената парична политика на някогашния началник, известна като „ абеномика “.

Суга към този момент е решил да задържи основни играчи като финансови министър Таро Асо и външния министър Тошимицу Мотеги.

Новият министър председател съобщи, че съюзът на Япония със Съединени американски щати ще остане крайъгълен камък на външната политика на страната и че желае да поддържа постоянни връзки с Китай, най-големият търговски сътрудник на Япония.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР