Третата най-голяма рекламна група в света разби пазарните очаквания, след

...
Третата най-голяма рекламна група в света разби пазарните очаквания, след
Коментари Харесай

Publicis отчита „приливна вълна“ в търсенето на дигитални реклами

Третата най-голяма рекламна група в света разруши пазарните упования, откакто се върна към органически напредък за първи път от началото на пандемията. Той от своя страна е подхранен от огромното търсене на цифрова реклама в Съединени американски щати, съобщи „ Ройтерс “.

Базираната в Париж корпорация се стреми да премине от обичайните печатни и телевизионни реклами към таргетираните цифрови акции, направлявани от данните.

В диалог с кореспонденти основният изпълнителен шеф Артур Садун разгласи, че връщането към напредък демонстрира, че „ ускорението към цифровите канали, данните и търговията като цяло е приливна вълна, ускорена от рецесията “.

Основните продажби в Съединени американски щати, най-големият пазар на Publicis, където генерира повече от половината от приходите си, набъбна с 5.1% през първото тримесечие на 2021 година. Силното показване значително се дължи на цифровия бизнес Publicis Sapient, който е нараснал приходите си с 11%.

На групово равнище продажбите са нарастнали с 2.8% до 2.4 милиарда евро за първото тримесечие в съпоставяне със същия интервал предходната година, когато усложняващата се рецесия от COVID-19 подкопа бранша и клиентите орязаха рекламните бюджети, с цел да спестят пари.

Publicis чака да регистрира органически напредък сред 8% и 10% през второто тримесечие.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР