Третата линия на метрото в столицата ще бъде завършена през

...
Третата линия на метрото в столицата ще бъде завършена през
Коментари Харесай

Завършват третата линия на метрото през май

Третата линия на метрото в столицата ще бъде приключена през май месец, като очакванията са да се редуцира това време, само че съществено отклоняване няма да има. Това сподели инж. Стоян Братоев, изпълнителен шеф на " Метрополитен " ЕАД, пред Българска национална телевизия.

В момента работата по третата линия на метрото е в първи стадий. Тя е 8 км с 8 метростанции, като 5 от тях ще бъдат пуснати по график май месец. Вторият стадий, който се намира на метростанциите " Орлов мост ", на театъра " Зад канала " и първата на " Владимир Вазов ", ще бъде приключен три месеца по-късно. " През късната есен мислим, че ще бъде пуснат и секторът в " Овча купел ". Общо 12 км с 12 метростанции ", сподели той.

Строителството е завършило на метростанциите от третата линия на метрото, с изключение на на тази в " Овча купел ", тъй като там срокът не е изминал. Остава построените станции да бъдат почистени. Изпитанията би трябвало да приключат в посочените периоди. Системите са повече и автоматиката е по-сложна в сравнение с първите линии, добави инж. Стоян Братоев.

„ В момента имаме 20 влака доставени, които се намират в развой на тестване. Имаме контракт за още 10, само че те не са нужни за тези два стадия сега “, съобщи той.

Трафикът ще бъде омекотен със завършването на третия лъч на метрото, само че въпреки това се появяват от ден на ден коли, разясни специалистът. „ Когато се завършат третият и четвъртият стадий на метрото, тогава то ще транспортира съвсем 600 000 души, а с стартирането на първия и втория стадий - ще приближи 500 000 дневно “, уточни специалистът.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР