Третата линия на метрото в столицата ще бъде завършена през

...
Третата линия на метрото в столицата ще бъде завършена през
Коментари Харесай

Ето кога тръгва третият лъч на метрото

Третата линия на метрото в столицата ще бъде приключена през май месец, като очакванията са да се редуцира това време, само че съществено отклоняване няма да има. Това сподели пред Българска национална телевизия инж. Стоян Братоев, изпълнителен шеф на "Метрополитен " ЕАД.

"В момента ние сме на първия стадий от строителството на третата линия на метрото. То е 8 км с 8 метростанции, като 5 от тях ще бъдат пуснати по график май месец. Надяваме се малко да се редуцира това време, само че съществено отклоняване няма да има ", сподели Братоев.

Вторият стадий, който се намира на метростанциите "Орлов мост ", на театъра "Зад канала " и първата на "Владимир Вазов ", ще бъде приключен три месеца по-късно.

"През късната есен мислим, че ще бъде пуснат и сектора в "Овча купел ". Общо 12 км с 12 метростанции ", сподели той.

Строителството е завършило на метростанциите от третата линия на метрото, с изключение на на тази в "Овча купел ", тъй като там срокът не е изминал. Остава построените да бъдат почистени.

Изпитанията би трябвало да приключат в посочените периоди.

Системите са повече и автоматиката е по-сложна в сравнение с първите линии, добави инж. Стоян Братоев.

"Ние в миг имаме 20 влака доставени, които се намират в развой на тестване. Имаме сега контракт за още 10, само че те не са нужни за тези два стадия сега ", добави Братоев.

Влакове има обезпечени. Трафикът ще бъде омекотен със завършването на третия лъч на метрото, само че въпреки това се появяват от ден на ден коли, разясни специалистът.

Инж. Стоян Братоев: "Когато изцяло се приключи даже стигат 200 хиляди, когато се завършат третият и четвъртият стадий на метрото и тогава към този момент метрото ще транспортира съвсем 600 000 души, а с стартирането на първия и втория стадий ще приближи 500 000 дневно цялото метро ", сподели Братоев.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР