Трета седмица една песен набира мощна подкрепа от цял свят

...
Трета седмица една песен набира мощна подкрепа от цял свят
Коментари Харесай

„Мистерията на българските гласове“ участва в глобална кампания за климата

Трета седмица една ария набира мощна поддръжка от целия свят в обществените мрежи YouTube, Фейсбук, Instagram и Twitter. Написана за едноименната световна акция за климата, „ Resolution Song “ или елементи от нея до този миг са изпети и споделени от десетки реализатори и хорове от разнообразни страни. За броени дни песента е получила поддръжка и от доста деятели на придвижването в отбрана на планетата от климатичните промени.

Сред тях са фамозните Ани Ленъкс, дуетна половинка на популярното дуо „ Юритмикс “, и звездата на международното кино Ема Томпсън, притежател на по две награди „ Оскар “, „ Златен Глобус “ и БАФТА. https://twitter.com/i/moments/1174657242664263686

Организаторите на световната акция са поканили световноизвестния наш женски хор „ Мистерията на българските гласове “ да се причисли към самодейността. Съставът записва своя клип за акцията във Vals-les-Bains в единствения почивен ден по време на неотдавнашното си турне във Франция при започване на декември и той към този момент се популяризира в обществените мрежи. „ Мистерията… “ извършва песента на британски и на български език. https://www.youtube.com/watch?v=qG4uJGbPBQI Някои, като Грузинския полифоничен хор, я пеят на родните си езици.

Условието на уредниците е всеки, подкрепил акцията, да изпее своя версия на песента, като насочи посланието на личния си език, с цел да може то да доближи до сънародниците на изпълнителя и да номинира различен реализатор за присъединяване в акцията. До този миг сформира, самостоятелни реализатори и общности от Нигерия, Бразилия, Полша, Монголия, Южна Корея, Тринидад и Тобаго, Индия, Канада, Съединени американски щати са изразили поддръжка за акцията. https://www.instagram.com/joinresolution/ Идеята е самостоятелните „ резолюции “ да доведат до приемането от Организация на обединените нации на специфична резолюция, обвързвана с климатичните промени.

„ Мистерията на българските гласове “ номинира за присъединяване в акцията френската вокална група „ Corou De Berra “ https://www.youtube.com/watch?v=wYuFub9bP5E) Прочутият ни женски хор изпраща 2019 година с над 40 концерта в 14 страни. Най-много участия – 15, изпълнителките ни са имали през годината във Франция, следвани от Португалия и Полша – по 3 и Холандия, Англия и Швейцария с по два концерта. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР