Трета поредна година бюджетът за отбрана и въоръжени сили нараства.

...
Трета поредна година бюджетът за отбрана и въоръжени сили нараства.
Коментари Харесай

За трета поредна година бюджетът за отбрана нараства

Трета поредна година бюджетът за защита и въоръжени сили нараства. Това съобщи пред Българска национална телевизия министърът на защитата Красимир Каракачанов.

" Ако се гласоподава от Народното събрание, нарастването ще бъде 2 041 000 000 лева и това повишаване се дължи на обстоятелството освен на решението на Министерския съвет за постигане на тези 2% от Брутният вътрешен продукт, както са условията на НАТО, а и тъй като в последните 30 години защитата е била нещо подценявано. Години наред се правеха съкращения, унищожаваше се техника, разпродаваха се военни парцели и имущество и стигаме до премахването на наборната военна работа. Армията стана по-малка, нито по-добре въоръжена, нито по-модерна, нито по-заплатена. И това закъснение в годините докара до демотивацията на хората да служат в армията ", разяснява Каракачанов.

Министърът изясни за трите плана за рационализация на армията - първият, от които завърши със сключването на договорката за пазаруването на изтребителите F-16 от Съединени американски щати.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР