Трета компания кандидатства за национален доставчик на услугата за събиране

...
Трета компания кандидатства за национален доставчик на услугата за събиране
Коментари Харесай

Премиерът Бойко Борисов обсъжда тол таксите с превозвачи

Трета компания кандидатства за народен снабдител на услугата за събиране на пътни такси у нас. Това заяви зам.-министърът на районното развиване и благоустройството Николай Нанков в сряда вечерта. Повод за изключителния брифинг в пътната организация беше въвеждането на новата тол система, която влиза в действие от 16 август без още да са ясни обсегът на платените пътища и цените.

В четвъртък се организира среща сред премиера Бойко Борисов и превозвачите, които са недоволни от неналичието на информация по тези въпроси. Очаква се след срещата да има повече изясненост за цената на таксуване.

Междувременно Николай Нанков заяви, че има още едно подадено заявление за снабдител на услуги за тол системата.

Към момента Агенция " Пътна инфраструктура " е подписала контракти с двама снабдители – " Интелигентни Трафик Системи " ЕАД и " Телетол " АД.

Фалшива вест и нечиста сделка са тиражираните изявления, че офшорна компания ще събира тол таксите, съобщи Николай Нанков. Фирмата е с напълно българско присъединяване и пари от България през офшорни компании няма да изтичат, каквото подстрекателство беше направено, добави Нанков. Той загатна, че подписаният на 14 май контракт с " Телетол " може и да не влезе в действие, в случай че компанията не потвърди функционална и оперативна съгласуемост.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР