Трета компания кандидатства за национален доставчик на услугата за събиране

Трета компания кандидатства за национален доставчик на услугата за събиране ...

Премиерът Бойко Борисов обсъжда тол таксите с превозвачи.


Трета компания кандидатства за национален доставчик на услугата за събиране на пътни такси у нас. Това съобщи зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков в сряда вечерта. Повод за извънредния брифинг в пътната агенция беше въвеждането на новата тол система, която влиза в сила от 16 август без още да са ясни обхватът на платените пътища и тарифите.

В четвъртък се провежда среща между премиера Бойко Борисов и превозвачите, които са недоволни от липсата на информация по тези въпроси. Очаква се след срещата да има повече яснота за тарифата на таксуване.

Междувременно Николай Нанков съобщи, че има още едно подадено заявление за доставчик на услуги за тол системата.

Към момента Агенция "Пътна инфраструктура" е подписала договори с двама доставчици – "Интелигентни Трафик Системи" ЕАД и "Телетол" АД.

Фалшива новина и спекулация са тиражираните публикации, че офшорна фирма ще събира тол таксите, заяви Николай Нанков. Фирмата е с изцяло българско участие и пари от България през офшорни фирми няма да изтичат, каквото внушение беше направено, допълни Нанков. Той намекна, че подписаният на 14 май договор с "Телетол" може и да не влезе в сила, ако компанията не докаже функционална и оперативна съвместимост.

Източник: mediapool.bg