Трета жертва от дома за стари хора "Възраждане" в Русе.

...
Трета жертва от дома за стари хора "Възраждане" в Русе.
Коментари Харесай

Как ще бъде овладяно огнището на COVID-19 в дома за възрастни в Русе?

Трета жертва от вкъщи за остарели хора "Възраждане " в Русе. Става въпрос за жена на 89 години, броят на инфектираните там остана неизменен - 90 души.

"Приключи вземането на PCR тестванията в дом "Възраждане ". 72 са тестванията, които са взети от чиновници на личния състав, а от тях 7 са позитивни, като 3 са от главния личен състав - една здравна сестра и две санитарки. 4 са от помощния личен състав. От чиновниците, настанени в болница, са санитарката и три лица от помощния личен състав ", изясни началникът на отдела "Социални действия " в община Русе Катя Петрова за утринния блок на Bulgaria on air.

И добави, че са изследвани 184 консуматори.

"От тях негативните проби са на 101. Положителните проби са 83, 24-ма от хората са настанени в болнични заведения, двама са в отпуск, а 38 са изолирани на четвъртия етаж на профилираната институция. Останалите са на вила в село Николово. Изключително динамично беше развиването на обстановката петък, събота и неделя. От белодробната болница доктор Метев извърши визитация в петъчния ден на всички, които са изолирани и на четвъртия етаж. Обсъдихме какви ще бъдат стъпките при утежняването на положението на потребителите ", сподели още Петрова.

Трета жертва на ковид в старческия дом в Русе

Началникът на отдел "Социални действия " разяснява, че са обмисляли разнообразни разновидности за преодоляване на обстановката.

"Обособили сме четвъртия етаж на дома за остарели хора, като етаж с 60 стаи, на който са настанени консуматори с позитивни проби. Другата база, в която има позитивни проби, е общинската вила в село Николово ", добави още Катя Петрова.

Тя уточни, че е имало проблем с някои от хората, които не са желали да изоставен стаите си, а личният състав е положил огромни старания, с цел да се оправи с тях.

"В последна сметка останаха 7 индивида, които са на третия етаж, а трябваше да се качат на четвъртия. Ние следваме избрания проект, по този начин или другояче би трябвало да качим позитивните на този етаж - се наложи да поканим и се отзоваха психолози от полицията, които разговаряха с тези лица. В момента със единствено двама от тези седем се водят диалози, с цел да трансформират стаите си ", сподели още Петрова.

Специалистът добави, че има и напуснали чиновници, само че съгласно нея това не е излаз от обстановката.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР