Трета буря връхлита Обединеното кралство за една седмица. Британските медии

...
Трета буря връхлита Обединеното кралство за една седмица. Британските медии
Коментари Харесай

Наводнени улици и домове след бурята "Франклин" във Великобритания


Трета стихия връхлита Обединеното кралство за една седмица. Британските медии оповестяват за придошли реки, наводнени улици и домове в Северна Англия и Уелс, за евакуирани хора и анулирани влаковете.

Метеорологичната работа издаде жълт код с предизвестия за рисково време със мощен вятър, който продължава да бушува. Предупреждението е за по-голямата част от Англия, Северна Ирландия и западния бряг на Шотландия.

Според метеоролозите за първи път три стихии с имена идват толкоз бързо една след друга. Това се дължи на реактивен въздушен поток, който се движи през океана към острова. Третата стихия с име " Франклин " не е толкоз мощна стихия както бяха предходните две, тъй като най-силните ветрове ще обиден единствено крайбрежията.

Два дни след бурята " Юнис " повече от 56 000 семейства към момента са без ток. В югозападната част на Англия, в най-засегнатата от бурята зона, 21 500 къщи са без електрозахранване. По данни на Асоциацията на енергийните мрежи, други 17 000 домове са без ток в югоизточната част и още 12 000 - на юг.

Преди това бурята " Дъдли " със мощни ветрове и значителни превалявания аргументи огромни проблеми за превоза и електрозахранването във Англия.

" Бритиш еъруейз " анулира всичките си вътрешни полети преди два дни, през днешния ден компанията предизвестява за нови обилни закъснения.

Националните железници също предизвестиха за вероятни проблеми по време на пътуванията с трен през по-голямата част от Англия. Много оператори приканват пасажерите да не пътуват през днешния ден. Има и спрени влакове.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР