Трета блокада на пешеходната пътека в Благоевград, на която вчера

...
Трета блокада на пешеходната пътека в Благоевград, на която вчера
Коментари Харесай

Трета блокада на пешеходната пътека в Благоевград, на която загина студентка

Трета обсада на пешеходната пътека в Благоевград, на която през вчерашния ден беше убита 19-годишна студентка. Колеги и другари на момичето настояха да бъде извършен надзор от Пътната полиция и общината в града, тъй че придвижването на коли да не заплашва човешки животи.

19-годишното момиче почина, откакто беше ударено от камион на пешеходна пътека в Благоевград през вчерашния ден. Инцидентът стана минути преди 9 ч. на кръстовището на улиците „ Славянска” и „ Дойран”. 20-тонният камион, претрупан с пясък, е ръководен от 53-годишен лидер.

Причината за случая към момента се обяснява, има формирано досъдебно произвеждане, заяви шефът на КАТ в града. Най-важното съгласно него е, че това кръстовище е обезопасено и сигнализирано с нужната сигнализация, а разпоредбите за придвижване би трябвало да се съблюдават.

С новите промени на Закона за придвижване по пътищата – са наложени 1500 санкции в целия Благоевград за погрешно паркиране, сподели той.

Според кмета на Благоевград Атанас Камбитов в случай че се постави светофар на това кръстовище, главната пътна артерия щяла да бъде блокирана за колите.

Кръстовището е с нужната пътна маркировка, отвесна, хоризонтална, в това число и надписите – „ Погледни вляво и погледни в дясно”, добави кметът. Той посочи, че паркирането в този регион е отвън синята зона и нямат пълномощия да репатрират колите.

Според хората неналичието на надзор от страна на институциите, е главният проблем на това кръстовище, което е пиково. Много коли паркират погрешно по платната, което понижава видимостта. Сигнали за това кръстовище се подават от 2014 година. Всички карат с висока скорост.

Шефът на КАТ прикани хората да подават сигнали за погрешно паркиране. Това е платно с 4 ленти, две от тях са заети с паркирали коли и би трябвало да се реализира непрестанен надзор, с цел да стартират да привикват, че би трябвало да се съблюдават разпоредбите за придвижване, сподели той.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР