Трескава подготовка за провеждането на "Пирин Ултра". Планинският маратон стартира

...
Трескава подготовка за провеждането на "Пирин Ултра". Планинският маратон стартира
Коментари Харесай

Пирин Ултра 2018 и Дизела предизвикват най-добрите планински бегачи

Трескава подготовка за провеждането на "Пирин Ултра ". Планинският маратон започва на 4 октомври в Банско тази година и събира най-запалените бегачи от света и България.

"Състезанието ще е много забавно тази година. Късата отдалеченост е от 66 км, само че по-интересното в тази ситуация е позитивната денивелация от над 4000 м. Контролното време е 16 часа, като по мои калкулации времето на спечелилия най-вероятно ще е малко над 7 часа”, описа в "Здравей, България” Кирил Николов-Дизела - най-бързият ни планински маратонец и рекордьор.

"Освен късата отдалеченост, има и дълга, която е 160 км. Това е доста тежко съревнование. И на двете дисциплини се чака да бъдат към 250 души”, добави Дизела.

Pirin Ultra е планински ултрамаратон, който се организира в сърцето на Национален парк Пирин.

Паркът е част от Световното завещание на Юнеско и с изключение на извънредно подобаващ терен за планинско тичане, разкрива пред състезатели, планинари и туристи спиращи дъха гледки.

Първите издания на маратонът Pirin Ultra се организират за първи път през Септември 2016 година и 2017 година и бележат голям триумф, както измежду бегачите, по този начин и измежду феновете и феновете на този спорт. С дължина на трасетата 160 км и 66 км, и денивелация над 10000 м, той изрично се трансформира в най-трудната Ултра, проведена в България.

Третото издание на Pirin Ultra става част от Световната Купа по Скайрънинг. Стартът на 66 км става 8-ми, заключителен старт на дисциплината Sky Extra.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore .

За още забавни вести последвайте страницата ни в Instagram.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР