Треската за ваксини, тестове и сертификати продължава вече втори ден.

...
Треската за ваксини, тестове и сертификати продължава вече втори ден.
Коментари Харесай

Подължава треската за ваксини, тестове и зелени сертификати

Треската за ваксини, проби и документи продължава към този момент втори ден. Опашките пред пунктовете за имунизация продължиха, а електронната система още веднъж не устоя.

Чакащите пред имунизационните центрове през днешния ден бяха доста по-малко, спрямо през вчерашния ден. Опашки имаше единствено в утринните часове. Проблем сътвори обаче системата, която още веднъж блокира. Това спря регистрацията на имунизираните против COVID-19 и издаването на зелени документи. А чакащите за издаване на документ не бяха наясно по кое време ще съумеят да се снабдят с подобен. От осведомително обслужване обясниха за bTV, че става дума за офанзива, само че няма заплаха за данните на хората.

По обяд обстановката се възстановява, само че за малко. Докато системата за издаване на зелен документ не блокира още веднъж. И опашките се възобновиха.

Проблем в столицата се оказва и неналичието на безвъзмездни проби в някои от огромните лаборатории.

От лабораториите увериха, че казусът ще бъде решен при започване на идната седмица. Цената на " безплатния " тест, чиято проба се заплаща, ще бъде към 10 лв..

И до момента в който се изглаждат неуредиците към имунизациите и зелените документи, пациенти се оплакват, че места в някои от лечебните заведения още веднъж няма. Въпреки новите разкрити кревати. Светлана и мъжа ѝ са с COVID-19. Търсят помощ в Пирогов.

" Чакаме от 2 часа, а той е със 60 сатурация. На едно столче от регистратурата седи, нямат кревати за мъже ", споделя Светлана Дянкова.

От " Пирогов " разясниха, че хоспитализират пациенти, единствено когато разполагат със свободни места, а сега обстановката е динамична. Докато пациентът чакал, в шокова зала имало трима души с COVID-19.

А от здравното ведомство акцентират, че в случай че нещата излязат отвън надзор, ограниченията може да бъдат затегнати.

Зам.-министърът на опазването на здравето доктор Александър Златанов изясни, че интервалът, в който се чака резултат от въведените ограничения, е 10-14 дни.

Здравните управляващи не изключват и цялостен локдаун.

Според данните от Единния информативен портал за заболеваемостта, броят на инфектираните се резервира висок - 4816. Направените проби са над 47 000. Процентът позитивни проби е 10. Починали за денонощието са 120 души. Общият брой на хората в лечебни заведения е 6608.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР