Треска за злато и криптовалути по света и у нас.

...
Треска за злато и криптовалути по света и у нас.
Коментари Харесай

Биткойните - революция в парите или световен балон  

Треска за злато и криптовалути по света и у нас. Цената на биткойн стигна 5000 $, а беше 100 $ през 2014 година Хората купуват и " копаят " криптовалута с компютрите си. Революция в парите или великански международен балон са криптовалутите.

Любомир Станков е притежател на първата брокерска компания за парцели у нас, която посредничи за покупко-продажба на парцели в новата валута биткойн. Той има вяра, че дните на парите, каквито ги познаваме, са преброени. Според него бъдещето е на електронните пари, отпред с биткойн.

“Това е счетоводна система от ново потомство. Която сама емитира единиците, които води счетоводство. Как се емитират тези единици – почти на всеки 10 минути тази счетоводна система прави баланс и можем да кажем и проверка сама си прави на себе си. Тази проверка се прави от едни доста мощни хардуер, който употребява голямо количество ток. На всеки 10 минути тази мрежа си прави баланс. Като с цел да се направи този баланс има съревнование сред обособените машини, които са включени към тока”, разяснява Станков.

За разлика от банките и съответните страни, които централизирано основават парите и контролират паричната системата, биткойн и останалите криптовалути се емитират децентрализирано и се поддържат от милиони консуматори, които получават възнаграждение за изразходената сила и предоставената изчислителна мощност на компютрите си за счетоводството на системата. Те се назовават копачи на валута или миньори. Заплащането на по този начин наречените копачи на валута се случва в криптовалута. Така се основават биткойните.

„ Аз ви давам за един биткойн. Всъщност един биткойн не се трансферира от мен към вас, а вашите ключове, стартират да имат този биткойн. По-лесно е да си визиите биткойна като парче земя, което не мърда, а сменя единствено притежателя си, не като пари, които минават от един човек в различен. По-скоро сменяме собствеността на това парче”, изясни Станков.

Кой стои зад биткойн? Системата няма притежател. Тя е децентрализиран логаритъм, който е основан да се самовъзпроизвежда и се поdдържа с помощта на доверието на от ден на ден консуматори, които употребяват електронните пари за разплащане един с различен, а копачите на валутата получават биткойн като заплащане за поддръжка на системата.

„ За разлика от обичайните пари, чиято стойност се обезценява и инфлацията води до отпечатване на нови, логаритъмът на криптовалутата лимитира броя на биткойните. Ние имаме 21 милиона биткойна завинаги”, добави специалистът. Биткойните не са толкоз пирамида, колкото промяна в модела. Система, която прави гражданска война и отстранява медиатора. -->

Икономистът Георги Ганев не има вяра, е е нужна регулация в биткойните. По думите му даже системата е по-сигурна в сравнение с актуалните валути, които се манипулират от страната.

Той счита, че следва банките да включат биткойните в някой свои артикули, само че криптовалутите да заместят обичайното разплащане.

Биткойните имат край. Те са тъкмо 21 милиона и след няколко десетки години ще свършат и няма да има повече, добави той.

Част от повишаването може да е балон. Проблемът не е в биткойна, а в обичайните валути, които търсят рентабилност. -->
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР