Треперенето или повръщането, появяващи се отделно едно от друго, като

...
Треперенето или повръщането, появяващи се отделно едно от друго, като
Коментари Харесай

Защо кучето ми трепери и повръща

Треперенето или повръщането, появяващи се настрана едно от друго, като цяло не са признак, който би трябвало да буди съществено терзание. Но когато се появяват дружно или в случай че са съпроводени с още признаци, потърсете неотложно мнение на ветеринарен доктор.

Често срещано събитие е кучетата да повръщат, в случай че ядат прекомерно бързо или прекомерно доста. Също по този начин е обикновено, когато на вашия любим му е студено или е прекомерно разчувствуван, да трепери.

Въпреки това, в случай че едно куче по едно и също време повръща и се раздрусва (или трепери), може да сте изправени пред сериозен проблем.

Тези характерни признаци са присъщи при тежко прочувствено разстройство, глюкозен дисбаланс, заболяване на бъбреците и извънредно постоянно на отравяне.

Още повече, повръщането и треперенето при кучето са показателни за повсеместен дисбаланс във физическото положение на кучето. Ако повода е тревога, боязън или неспокойствие, повръщането и разклащането би трябвало да отшумят в границите на 30 до 60 минути след премахване на тласъка.

Дисбалансът на глюкозата може да докара до повръщане и трептене на кучето. Когато това се случи, тъй като кучето не е яло прекомерно дълго, казусът може да бъде решен посредством придържане към по-редовен график за хранене. Въпреки това, повръщането и треморът могат да са симптом на диабетна кетоацидоза – доста рисково затруднение от диабета. Диабетът е по-вероятно да се появи при женски кучета, които са на междинна възраст и с наднормено тегло, и изключително при шнауцери, дакели и пудели.

 куче при ветеринар поради трептене и повръщане

Отравяне и бъбречно заболяване при кучето са доста съществени здравословни нарушавания. Без незабавна здравна интервенция, те могат да се окажат съдбовни за вашето куче и също водят до повръщане и трептене.

Има доста субстанции, които кучето може да срещне в естествения си всекидневен живот, които са положителни за вас, само че отровни за него. Шоколад, грозде и стафиди са постоянно срещани образци. Отровата за плъхове е отровна за всеки. А кучето може да погълне неща, за които не бихте могли да помислите, като растения за коледна звезда по време на празничния сезон, петролни артикули или антифриз, изминал от кола.

Бъбречното заболяване може да бъде остро или хронично. Острото бъбречно заболяване се появява ненадейно, само че може да бъде излекувано, в случай че се третира неотложно. То може да бъде резултат от спънка на урина, топлинен удар, усвояване на отрова или токсични храни, бактериална зараза или дехидратация. Хронично бъбречно заболяване е постоянно срещано при по-възрастните кучета. То не може да бъде излекувано, само че неговите признаци могат да бъдат ръководени. По-вероятно е да бъде породено от неприятна диета, стареещи органи, високо кръвно налягане или затруднения от интервенция.

Ако знаете, че вашето куче реагира зле на възбуденост, тревога или боязън, внимавайте да сведете до най-малко излагането му на обстановки, които провокират тези страсти. Диабетът е по-малко евентуално да се развие, в случай че поддържате здравословното тегло на кучето си. Не го оставяйте да затлъстее.

Също по този начин дръжте всички отрови и токсини безвредно съхранени и надалеч от вашето куче. За да предотвратите остри бъбречни болести, дръжте токсините надалеч от кучето си, пазете го от горещото време и се уверете, че постоянно има чиста прясна вода за пиянство.

Хроничното бъбречно заболяване постоянно е вследствие на възрастта и не всеки път може да бъде предотвратено, само че здравословната диета ще укрепи системата на кучето ви и ще направи хроничното бъбречно заболяване по-малко евентуално.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР