Треньорската професия със сигурност е една от най-стресиращите в съвременния

...
Треньорската професия със сигурност е една от най-стресиращите в съвременния
Коментари Харесай

Бойкот в съблекалнята довел до уволнението на треньора на Байерн Мюнхен

Треньорската специалност сигурно е една от най-стресиращите в актуалния футбол. Трофеите най-често се приписват на футболистите, а за неуспехите на терена постоянно се гледа първо към треньора. Подобна бе обстановката в Байерн Мюнхен, когато Нико Ковач ръководеше клуба, само че в неговия случай главната причина за уволнението през 2019 година е протест на съблекалнята.

Германското издание Bild прави забавни разкрития за лагера на „ баварците “ в Маями през 2018 година, когато хърватинът губи почитание на отбора след една бурна нощ по заведенията из курортния град.

Хамес Родригез е апетитен за един от основателите на случилото се. Колумбиецът подканва огромна част от своите съотборници към директно непокорство към треньора. Ковач не разрешава купоните в дните преди другарската среща с Манчестър Сити, като заплашва, че ще има солени наказания за всеки, който наруши заповедта му. Хамес, Алаба, Рафиня и Рибери вземат решение въпреки всичко да се повеселят в един от нощните клубове. На идващия ден отиват недоспали на подготовка, като чакат наказването си, само че до такова по този начин и не се стига, макар че братът и помощник-треньор на мениджъра - Роберт Ковач, го осведоми за нарушаването. Това води до загуба на почитание у въпросната група играчи, а след тях те повличат и други, които да следват образеца им.

Впоследствие Байерн започва неубедително акцията в Бундеслигата и даже губи с 5:1 от Айнтрахт Франкфурт. Това се оказва и последният мач на Нико Ковач отпред на „ баварците “.

Ситуацията радикално се трансформира, когато Ханзи Флик застава отпред на отбора, като трансформацията е забележима от всички в и отвън клуба. Байерн Мюнхен реализира нов требъл, с помощта на желязната ръка на новия старши-треньор.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР