Треньорите на волейболните отбори на Австралия, Италия и Япония дадоха

Треньорите на волейболните отбори на Австралия, Италия и Япония дадоха ...

Съперниците похвалиха българските волейболисти.


Треньорите на волейболните отбори на Австралия, Италия и Япония дадоха пресконференция преди мачовете от Лигата на нациите във Варна.

„Условията във Варна са изключително добри, надявам се да повторим спомена от миналата година от София, когато постигнахме добър резултат срещу домакините”, коментира треньорът на Австралия Марк Лебедев.

Той допълни, че мачовете с останалите претенденти за оставане в лигата - България, Канада и Португалия, са изключително важни и затова тимът му гледа по-специално на двубоя с България. Срещата срещу домакините е най-важният мач в този турнир, допълни специалистът.

Треньорът на Япония Юичи Накагаичи коментира, че всичко в плана на отбора му е свързано с Олимпийските игри в Токио през 2020 година. Нашата цел от срещите в Лигата на нациите е изграждане на отбор за Олимпиадата. В отговор на въпрос Накагаичи каза, че не може каже колко мача ще спечели отборът му тук, тъй като отборите са много силни. Той допълни, че за Япония най-важното е да направи добро взаимодействие в отбора.

„Очаквам интересни мачове”, заяви треньорът на Италия Джанлоренцо Бленджини.

Той допълни, че отборът му трябва да създаде определена система на игра и допълни, че очаква тежки двубои, защото всички отбори в турнира са на високо ниво. Бленджини заяви още, че пред отбора няма поставена цел за брой победи в турнира във Варна.

„За нас е важно да се представим добре, но със сигурност ще е много трудно, особено срещу България, защото домакините са в почти пълен състав”, каза треньорът. „България има играчи на световно ниво, но очаквам тежки двубои и срещу другите съперници”, обобщи Бленджини.

Срещите в турнира от Лигата на нациите във Варна стартират утре с двубой между Италия и Япония от 17.00 часа. От 20.40 часа България излиза в първата си среща срещу Австралия.

В събота от 17.00 часа играят Италия и Австралия, а от 20.40 момчетата на Силвано Пранди ще играят срещу Япония. В последния ден от турнира от 17.00 часа Австралия играе с Япония, а от 20.40 часа България се изправя срещу Италия./БТА

Източник: gong.bg