Треньорите на водещите европейски клубове излязоха с предложение до УЕФА

...
Треньорите на водещите европейски клубове излязоха с предложение до УЕФА
Коментари Харесай

Треньорите на топ отборите в Европа призоваха за отмяна на правилото "гол на чужд терен"

Треньорите на водещите европейски клубове излязоха с предложение до УЕФА да преразгледа правилото за " гол на непознат терен ", което носи преимущество в елиминационната фаза на шампионатите. Това разкри пред организация " Ройтерс " заместник-генералният секретар на централата Джорджо Маркети.

Във вторник се състоя обичайна среща на треньорите на водещите европейски клубове с ръководители на европейския футбол и на нея бяха обсъждани въпроси, които касаят развиването на футболната игра.

" Треньорите считат, че да се вкарат голове като посетители през днешния ден не е по този начин мъчно, както е било в предишното, когато футболът е бил напълно друг. Затова те считат, че правилото за " класиране напред с повече голове на непознат терен " би трябвало да се преразгледа. Тяхното мнение е, че значимостта на това да отбележиш като посетител въобще не е такава, както по време на въвеждането му.

Правилото за класиране напред с повече голове на непознат терен важи при тъждество в общия резултат, когато двата тима са спечилили мачове с идентична разлика. То се вкарва за първи път в шампионата за Купата на носителите на купи през сезона 1965/1966. При ново тъждество и следователно се извършват дузпи.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР