Треньори, родители, малки и големи излязоха с открито писмо до

...
Треньори, родители, малки и големи излязоха с открито писмо до
Коментари Харесай

В Пловдив призоваха за строителството на 50-метров закрит плувен комплекс

Треньори, родители, дребни и огромни излязоха с намерено писмо до кмета на Пловдив Иван Тотев и шефа на “Спорт и юношески дейности” Петър Зехтински по отношение на построяването на 50-метров закрит Общински плувен комплекс.

Въпреки многото триумфи на пловдивски състезатели в плуването, градът разполага с едвам един Общински закрит 25-метров плувен басейн, който е с 5 коридора. Басейн “Младост” е люпилня на млади гении и годишно приема два огромни интернационалните шампионата по плуване с поддръжката на община Пловдив МТ “Младост” и МТ “Пловдив”, като във всеки един вземат участие над 450 участници.

Общинското управление на няколко пъти оповестяваше, че следва строителство на ново плувно украшение, което да ускори още повече достиженията на плувците в Пловдив. Макар и столица на културата през 2019-а, градът отстъпва на Бургас и Благоевград в модерната материална база, предопределена за практикуването на плувни спортове.  Сега пловдивската общност, съпричастна със протичащото се в спорта, започва подписка в поддръжка на подетата си самодейност по построяването на 50-метров закрит плувен комплекс, която може да бъде подписана тук.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР