Треньорът по фигурно пързаляне Етери Тутберидзе отново се превърна в

...
Треньорът по фигурно пързаляне Етери Тутберидзе отново се превърна в
Коментари Харесай

Треньорът на Камила Валиева отново в центъра на скандал, този път в Русия

Треньорът по фигурно пързаляне Етери Тутберидзе още веднъж се трансформира в центъра на скандал, този път в родината ѝ Русия. Наставникът на Камила Валиева, която по време на Олимпийските игри в Пекин беше забъркана в допинг скандал, беше упрекната, че е напуснала своята страна и се е завърнала в Съединени американски щати.

Етери Тутберидзе би трябвало да се прибере в Русия в близко бъдеще. Това заяви президентът на спортно-образователния център " Самбо-70 " Ренат Лайшев, където тя води занимания.

В момента Етери Тутберидзе се намира в Съединени американски щати, където живее и тренира щерка ѝ Даяна Дейвис.

„ Няма точна дата за завръщането на Етери Георгиевна, само че я чакаме в близко бъдеще. Сега е миг, в който всички да си потеглят, тъй че няма нищо неприятно в това, че тя към момента отсъства. Сега обстановката е такава, всички са обезпокоени... Никога не е стоял въпросът да напусне страната и да смени работата си, от дълго време потвърди, че е необикновен съветски треньор “, показа Ренат Лайшев.

Медиите в Русия показват, че това е най-дългата почивка на Етери Тутберидзе през последните няколко години - да вземем за пример в разгара на пандемията през 2020 година тя се е завърнала в Русия доста по-бързо.

„ Мач ТВ “ оповестява още, че на 6 юни тимът на Етери Тутберидзе е почнал подготвителен лагер в Новогорск. С фигуристите на групата работят хореографът Даниил Глейхенгауз и треньорът Сергей Дудаков.

В момента е предварителен интервал в този спорт, само че в това време съветските състезатели имат и възбрана за присъединяване на интернационалните съревнования, поради военната инвазия в Украйна.

Това поражда подозрения, че експертът има намерение да остане за непрекъснато в Съединени американски щати.

Преди години Етери Тутбердзе работи в Съединени американски щати, където се ражда нейната щерка. След това се завръща в Русия, с цел да направи школата на страната още по-силна. Камила Валиева е една от нейните състезателки, която направи същински възторг през последната година, макар че беше забъркана в допинг скандал.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР