Треньорът по биатлон Боран Хаджиев има голяма заслуга за златния

...
Треньорът по биатлон Боран Хаджиев има голяма заслуга за златния
Коментари Харесай

Боран Хаджиев пред БЛИЦ: Биатлонистите oтидоха късно в Пьонгчанг, няма как за два дни да се адаптират

Треньорът по биатлон Боран Хаджиев има огромна заслуга за златния олимпийски орден на Eкатерина Дафовска на Игрите в Нагано 1998 година Тогава той е неин персонален треньор. Двадесет години по-късно Катя е ръководител, а Боран е член на управителния съвет на Българската федерация по биатлон. Хаджиев е и персонален треньор на един от нашите участници в Пьонгчанг 2018 - Димитър Герджиков. 

Хаджиев разяснява пред БЛИЦ представянето досега на биатлонистите ни на Олимпиадата в Южна Корея. " Момчетата бяха готови, тъй като доста се трудят, и всеки от тях отиде окуражен да покаже резултат. Имаха своите шансове и запаси за по-добро класиране, само че не се получи, тъй като бяха неуверени в стрелбата ", разяснява Хаджиев. 

" Вижда се, че нямат самочувствието на положителни стрелци. Явно са правили малко стресови тренировки през сезона. Смятам също, че тимът отиде късно в Пьонгчанг. Не е допустимо за два дни да се адаптираш към изискванията. Просто не им стигна времето. Но тези състезатели са млади, ще имат още шансове. Убеден съм, че в идващите две години Владо Илиев ще вземе орден от международно състезание, Митко и Антон Синапов ще израснат още. Краси Анев е потвърдил, че е войник, и постоянно може да чакаме от него орден от огромно съревнование ", продължи някогашният треньор на Дафовска. 

" Момичетата също имат своите шансове, макар че гледаме с малко съмнение към тях. Но те имат и упоритостите, и желанието, и опциите да ни радват с доста положителни резултати ", добави Боран Хаджиев.
 
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР