Треньорът от школата на БУБА Баскет Борис Бракалов бе първият

...
Треньорът от школата на БУБА Баскет Борис Бракалов бе първият
Коментари Харесай

Заразеният с коронавирус треньор на БУБА Борис Бракалов: Не подценявайте ситуацията

Треньорът от школата на БУБА Баскет Борис Бракалов бе първият инфектиран с ковид в родния ни баскетбол. По този случай той написа обява в персоналния си профил в обществената мрежа „ Фейсбук “. В нея Бракалов изясни повече за вируса и насочи апел към хората да не подценяват обстановка и да предпазят своите близки.

Ето какво гласи обявата на Бракалов:

"Надявам се по време на идните Великденски празници всички да спазвате рестриктивните мерки, които са наложени, да не ходите на черква и по опция да не се виждате с други хора, всеки, от които може да се окаже в рискова група.

За които от вас не знаят, аз изкарах Ковид-19. И не – не е кашлица, простуда или грип. И ще ви обясня за какво.

На 31 години съм, спортувам няколко пъти седмично, не пуша, пия приблизително по две чаши вино на месец, имам въздух да търча по през целия ден без да се изморя, вървя приблизително по над 8 км дневно, пътувам всеки ден в градския превоз, виждам се с десетки деца всяка седмица, обядвам със стотици хора в заведенията за хранене намиращи се до работата ми...

С други думи – по определение не влизам в графата „ рискова група “

Целия зимен сезон бях измежду хора, които кихат и кашлят... Приятелката ми изкара грип цяла седмица до мен... Не съм се закашлял, нито ми се е запушил носа, нито съм усетил раздразнение в гърлото и за секунда. Нищо...

Но не и тази гнусота. Имунната ми система беше срината (по думите на лекарите – „ като след химиотерапия “) и даже на 20-я ден продължавах да подвигам температура. Ако би трябвало да го сравня с болест, която съм карал, би било тежък бронхит.

Но тук антибиотика не оказва помощ. Все още нищо не е несъмнено, че оказва помощ. Нищо не е несъмнено въобще... Това си е една „ китайска рулетка “. Просто е въпрос на късмет или на нещо, което още учените не знаят - къде ще се загнезди вируса - в носоглътката, в трахеята или, да не дава Господ, в белите дробове.

Не е несъмнено по какъв начин се лекува, не е несъмнено кой е рисков, не е несъмнено по какъв начин се предава. Аз може би съм го хванал от някой, който е бил в страна, в която хората си мислеха, че може да си не престават живота обикновено и в този момент там умират хиляди хора дневно.

Затова въобще не съм склонен с тези, които желаят разхлабване на ограниченията. Не имам вяра на конспирациите, че задачата им е сриване на стопанската система или някакъв международен скрит план. Не имам вяра и на тези, които настояват, че би трябвало младите и здравите просто да изкарат заболяването и единствено възрастните да си стоят у дома. Икономиката ще се оправи бързо, стига да има здрави хора и сигурна среда. Затова скърбя – никой не е решил да убие огромен % от популацията си в името на по-добра стопанска система, а просто не са взели задоволително строги ограничаващи ограничения в точния момент. Да – другите страни и хората там не постоянно са по-умни от нас.

В България към този момент удържаме.Трябва да се ограничи разпространяването на заболяването допустимо най-вече. Трябва да спечелим време, с цел да може да се откри лекуване. Единствената причина повече хора да умират от други заболявания, а не от Ковид-19 са рестрикциите, които са наложени сега.

Покажете на околните си, че ги обичате, като ги предпазите. Не вкарвайте дявола в църквата, предпазете и нея. Така ще опазите и лекарите и чиновниците в лечебните заведения, тъй като са невероятни и не са доста. Ще спасите живот! "


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР