Треньорът Нестор Ел Маестро, който до средата на февруари водеше

...
Треньорът Нестор Ел Маестро, който до средата на февруари водеше
Коментари Харесай

Бившият треньор на ЦСКА: В България е емоционално, балкански манталитет

Треньорът Нестор Ел Маестро, който доникъде на февруари водеше българския ЦСКА, бе определен за №1 в Словакия за 2018 година.

Роденият в Сърбия ментор изведе Спартак (Търнава) до изненадваща купа предишното лято. Ел Маестро бе отпред на ЦСКА за близо 8 месеца, само че някак от нищото пристигна раздялата с клуба, седмица преди подновяването на шампионата в България.

В изявление за портала profutbal.sk, препечатано от "Тема Спорт ", треньорът приказва и за българското състезание, изискванията у нас и ЦСКА.

"Не скърбя, че си потеглих от Търнава - споделя Ел Маестро. - Тук имам другари и даже братя, живеехме дружно и се наслаждавахме на триумфа. Но аз получих работа на друго място. Опитвах се и там да се любувам на престоя си и да реализира положителни резултати.

Опитът в България не беше неприятен. Всеки опит е скъп в живота. Щастлив съм, че статутът ми във футболния свят не се промени, откакто напуснах Търнава. Имах няоки отлични мачове в София, свършихме някаква работа. В България беше малко необичайно. Балканският нрав е на всички места. Беше доста прочувствено. Бях в огромен клуб, с голямо напрежение, само че се любувах. "

Младият експерт съпоставя и качеството на българската и словашката лиги в изявлението.

Двата шампионата са разнообразни. В Словакия няма толкоз мощен клуб като Лудогорец - споделя Ел Маестро. - Що се отнася до дребните тимове, в Словакия е по-трудно против тях. Когато по-скромен отбор дойде за посещение на ЦСКА и Ллевски, той е изгубил мача още в тунела преди да излезе на терена. В България тимовете имат голям почит към двата гранда. В Словакия това не работи. Няма значение дали излизаш против Земплин, Серед или Прешов, против всеки е мъчно. В България беше по-различно, евентуално поради манталитета.

Щастлив съм, че имах опция да бъда треньор на ЦСКА. В клуба срещнах положителни хора. Подписах контракт през лятото и ми заплатиха доста пари, с цел да съм отпред. Сега ми заплатиха доста пари, с цел да не повеждам повече тима. Няма проблем за мен. Нямам никакви отрицателни мемоари от София. Желая доста триумфи на ЦСКА. "

В края следва и въпрос за бъдещето му и дали има оферти към този момент да води идващия си отбор. В Австрия медиите го спрягат за нов ментор на гранда Аустрия.

"Добрите треньори постоянно имат диалози и предложения. Ако е на Запад от Словакия ще е по-добре. Нека забележим. Нека ви изненадам. "
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР