Треньорът на Ювентус Маурицио Сари бе бесен на своите играчи

...
Треньорът на Ювентус Маурицио Сари бе бесен на своите играчи
Коментари Харесай

Сари: Не може толкова елементарно да губим точки

Треньорът на Ювентус Маурицио Сари бе гневен на своите играчи след загубата с 1:2 от Верона. “Бианконерите” първи взеха преднина в мача, само че позволиха цялостен поврат. Наставникът не може да си изясни за какво тимът му губи точки по толкоз обикновен метод.

“Вижда се, че резултатите и представянето ни са разнообразни вкъщи и на открито. Това бе сложен мач, само че ние чакахме сходно нещо. Верона ни сътвори проблеми още през цялото време. Ние обаче удържахме натиска, ударихме две греди и по-късно вкарахме и гол. Но най-после изпуснахме успеха поради обикновени неточности. Първият гол е неприемлив. Ако желаеме да печелим, би трябвало да спрем да позволяваме неточности поради несериозно отношение. Верона заслужава хвалба за успеха, тъй като бяха нападателни от началото до края на мача. Знаехме, че би трябвало да издържим на натиска в първите 25 минути и по-късно да търсим нашите шансове. Направихме тъкмо това, само че по-късно изпуснахме успеха поради нелепи неточности. Това е табиет, от който наложително би трябвало да се отървем”, счита Сари.

Не за пръв път Юве позволява гол десетина минути откакто е повел в резултата.

“Във футбола настройката и душeвността са най-важното нещо. Когато душевен не подходиш вярно към мача и тялото ти няма да работи вярно. Трябва да разберем, че успехите не идват от единствено себе си. Трябва да работим по-здраво, да се изцапаме, а не да разчитаме единствено на името си. Верона заслужава големи похвали за играта си през първия половин час, само че ние сами сме си отговорни за за случилото се в последния половин час. Те демонстрираха страховит интензитет в играта си, а ние - не”, сподели още експертът.

Той също по този начин загатна, че играчите са се разглезили от осемте следващи трофеи и считат, че Скудетото ще бъде извоювано без да поставят спомагателни старания.

“Този тим е привикнал да печели без старания през последните години, само че е време да се отърве от тази настройка. Не може да си разрешаваме да губим точки толкоз обикновено. Надявам се да си вземем урок от това проваляне, тъй като приказваме по този въпрос от известно време. Неприятно е, че тимът тренира добре, само че не може да покаже цялостния си капацитет по време на мач. Трябва да намерим решение на този проблем”, приключи наставникът.

Серия А 23 кръг, събота 8 февруари  Верона 2:1краен резулат  Ювентус
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР