Треньорът на Ювентус Масимилиано Алегри си взе сбогом с привържениците

...
Треньорът на Ювентус Масимилиано Алегри си взе сбогом с привържениците
Коментари Харесай

Алегри: Нямам нужда от почивка

Треньорът на Ювентус Масимилиано Алегри си взе довиждане с последователите на клуба по време на последния домашен дуел за сезона против Аталанта (1:1). Както стана ясно, наставникът няма да продължи да води “Старата госпожа” през идващия сезон. Той обаче разкри, че няма потребност от отмора, а най-вероятно ще поеме различен тим от лятото.

“Говорих с президента след мача с Аякс и имахме проекти да продължим да работим дружно. В идващите шест седмици обаче нещата се трансформираха. Не сме говорили за контракти или нещо сходно, само че аз осъзнах, че за положителното на Ювентус е по-добре да продължа напред и да потърся смяна. В противоположен случай рискувах през септември или октомври да се появят проблеми и избрах да си потегли до момента в който съм на върха. Казаха ми новината в петък сутринта. Когато напуснах срещата в четвъртък вечер, към този момент знаех, че не съм треньор на Ювентус. То ми бе обявено на идващия ден. Аз обаче знаех още преди това”, показа Алегри.

“Не считам да си почивам в идната година. Бих сторил сходно нещо, единствено в случай че се постанова, само че сега диря план, който да ме заинтригува. Животът е цялостен с изненади и би трябвало да си подготвен за всичко. Тренирам на драго сърце, тъй като когато не съм удовлетворен от моя тим, пробвам да трансформирам нещата, да променям позициите на играчите, да изобретявам нови хрумвания, в противоположен случай ми става скучно”, сподели още експертът.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР