Треньорът на Ювентус Масимилиано Алегри се надява тимът му да

...
Треньорът на Ювентус Масимилиано Алегри се надява тимът му да
Коментари Харесай

Алегри: Можем да напишем нова славна страница в историята на Юве

Треньорът на Ювентус Масимилиано Алегри се надява отборът му да завоюва Купата на Италия и да напише нова славна страница в историята си. " Бианконерите " се изправят против Милан в конфликта на финала в Рим в сряда вечер. Ако вдигнат трофея, торинци ще завършат сезона с дубъл, откакто към този момент на процедура си осигуриха шампионската купа за 7-а поредна година.

" Това е доста значим мач за нас, доста значим. Той ще ни помогне да приключим положително сезона, защото купата още не е извоювана математически, въпреки че сме доста близо. Ако вдигнем купата, можем да напишем нова славна страница в историята на Ювентус. Трябва да играем с възторг, тъй като показахме някои съмнения против Интер и Болоня. Винаги е ужасно да играем край против Милан. Тези мачове постоянно са доста оспорвани ", счита Алегри.

Той показа мнението си и за наставника на " росонерите " Дженаро Гатузо, с който работиха дружно, до момента в който Алегри бе отпред на Милан.

" Рино постоянно е доста прочувствен, когато става дума за футбол. Виждаше се, че той има предпочитание да бъде треньор. Не е елементарно да седиш на аварийна пейка на Милан, откакто преди този момент си водил Сион и Пиза. Още повече, че той пое отбора в доста сложна обстановка. Въпреки това се оправя доста добре и реализира положителни резултати. Не е елементарно откакто спреш с футбола, да намериш мотивацията за ново предизвикателство, само че Гатузо съумя, въпреки да трябваше да стартира от най-ниските равнища. Смятам, че той стана малко по-спокоен с годините, което също е добър знак. Надявам се на следващия ден да бъде сърдит, защото това ще значи, че нещата не се развиват добре за Милан ", пошегува се Алегри.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР