Треньорът на волейболния Монтана Даниел Пеев коментира победата над ЦСКА

...
Треньорът на волейболния Монтана Даниел Пеев коментира победата над ЦСКА
Коментари Харесай

Даниел Пеев: Аспарух Аспарухов направи невероятна серия

Треньорът на волейболния Монтана Даниел Пеев разяснява успеха над ЦСКА с 3:1 гейма в последния мач от междинния 14-и кръг на Суперлигата, игран нощес. Може би най-силното оръжие на домакините бе началният удар. Монтана записа 13 аса, 9 от които са на сметката на Аспарух Аспарухов.

" По сходен метод стояхме и в мача с Хебър. Във Варна играхме добре и с Черно море. В нашето състезание постоянен сервис с отскок, изпълняван от няколко състезатели, основава проблеми на всички тимове, в това число и на тези, които са в челото на класирането. Въпросът беше дали ще можем да изпълняваме този начален удар, да го използваме. Знаем, че е основен. Въпросът беше дали ще се получава в огромен интервал от мача. Ако се получава, взимаш несъмнено преимущество и това дава успокоение, трансформира се ходът на мача.

При нас в четвъртия гейм разликата направи Аспарух Аспарухов с невероятна серия. В третия гейм не можахме да се оправим. Владимир Станков ни натисна с флот сервис. Неговият сервис е от най-хубавите в България. Тормозил е доста тимове. Знаем, че извършва добър флот. Имахме няколко обстановки за офанзива, които не направихме. Радостното е, че не ни се обърна настройката да гоним успеха, макар загубата в третия гейм, в който имахме задатък. Иначе мога да поздравя момчетата за борбения дух. Видя се, че даже и да не ни върви нещо, се опитваме по-късно да се върнем по най-хубавия метод.

Включването на Тошко Вълчев даде сериозен принос, подтик. Два дни преди мача титулярният ни диагонал Бондар получи контузия в кръста и нямаше по какъв начин да вземе присъединяване. Имаше, само че по този начин бих рискувал присъединяване му до края на сезона. По-добре да жертваме един мач и вероятно за Добрич да бъде подготвен, в сравнение с да го загубим до края на сезона. В такава обстановка тимът реагира добре. Мачовете са през 4-5 дни. Ако ще се радваме, би трябвало да е вечерта, в която сме играли, и на идващия ден с трезви глави да продължим.

Иван Дамянов е извънреден темперамент. Както той споделя: " Всеки път, когато имам опция да играя, го върша като за последно ". Той доста добре осъзнава с какви качества разполага за този пост, ясно е, че нито е 208 см нито е кой знае какъв брой отскоклив, само че компенсира с необикновен дух, който придвижва на останалите съотборници и с неговото включване изобщо не се отрази отсъствието на Виталий Бондар ", сподели Пеев.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР