Треньорът на волейболния Левски Владимир Николов призна, че е направил

Треньорът на волейболния Левски Владимир Николов призна, че е направил ...

Владимир Николов: Направих стратегическа грешка.

Треньорът на волейболния Левски Владимир Николов призна, че е направил стратегическа грешка в турнира за Купата на България, след като "сините" отпаднаха на полуфинал от Хебър (Пазарджик) след 0:3 гейма.

"Спортно-техническите причини за загубата са две - изключителния сервис, който изпълняваше Хебър, и с който не успяхме да се справим. Те направиха 12 директни точки от сервис, за мен са повече, тъй като аз имам предвид и тези сервиси, при които топката се връща в тяхното поле. Така е много трудно, невъзможмо да се играе. Другата причина е стратегическа. Взех грешно решение за турнира. Имах идея Смилен да играе в първия мач, аз - във втория, а той – евентуално в третия. Днес нито аз, нито той издържахме, което е проблем - играхме без диагонал", призна Владо Николов.

"Продължаваме да работим за предстоящите мачове в първенството и се надяваме да повишим нивото си на игра, за да бъдем конкурентни на водещите отбори. Ще работим всеки ден за подобряването на посрещането на сервис с отскок и аз съм убеден, че начинът, по който изглеждахме вчера не е случаен и това ще бъде нашия облик за напред", добави треньорът на "сините".

"Ако Хебър изпълнява подобен сервис, има съвсем реални шансове да се поздрави с победата на финала с Нефтохимик. Въпреки че те имат страхотен Салпаров и Учиков, който може да реши тежките ситуации. Очаквам много интереснен финал", завърши Николов.

Източник: sportal.bg