Треньорът на волейболния Хебър (Пазарджик) Атанас Петров призна след загубата

...
Треньорът на волейболния Хебър (Пазарджик) Атанас Петров призна след загубата
Коментари Харесай

Атанас Петров: Няма смисъл да се заблуждаваме, тези отбори са доста по-класни от нашия

Треньорът на волейболния Хебър (Пазарджик) Атанас Петров призна след загубата от съветския гранд Зенит (Санкт Петербург) с 1:3 гейма в 1/8-финал за Купата на CEV, че няма смисъл да се заблуждават, тъй като такива тимове като Зенит са много по-класни от тях. Ето още какво показа Петров след мача:

" Бяхме равностойни в първите два гейма, влязохме с въодушевление в мача. Силният ни сервис влизаше, по този начин разконцентрирахме тяхната игра и успяхме да стигнем до тяхното равнище в първите два гейма. Разковничето беше втория гейм. След този сложен втори гейм, който загубихме, съветският тим заигра доста умерено на сервис и разликата в класите се видя. Те изпълняваха страховит сервис, а ние не можехме да посрещаме и на мрежата се обезмисли играта. При всички положения може да извлечем единствено позитиви от този мач. Видяхме, че можем да играем равностойно против доста мощни тимове. Разбира се, може би класа не ни доближи да играем по този начин целия мач, само че въпреки всичко съм доста удовлетворен от момчетата. Тук не става въпрос за логика на психиката, тук става въпрос за умения. Отборът на Зенит изпълняваше доста мощен и нападателен сервис и ние нямахме противопоставяне ", разяснява Петров пред Sportal.bg и Sportal TV.

" Многото неточности ги приписвам на това, че не можахме да поддържаме това високо движение през целия мач. Все отново, тези момчета от Зенит имат някакъв опит и класа, тъй като играят всяка седмица против доста мощни тимове в съветското състезание и са привикнали да държат това движение цялостен мач. Ние успяхме да го създадем два гейма, а по-късно не ни стигна може би и прочувствено силите да продължим по този метод ".

" Позитивите са това, че излязохме от едно тежко състояние, в което бяхме при започване на шампионата и влизаме във форма. В първите два гейма видях момчетата от най-хубавите си мачове, които са играли през предходната година. Така, че това е доста окуражително за мен. Надявам се да сме здрави и, в случай че продължаваме да се готвим по този метод, имаме сили и за освен това в шампионата. Разпокъсаността на шампионата оказа въздействие, тъй като се наруши темпото на подготовка. Определено загубихме игрови темп, както и другите тимове, това ни коства ".

" Нямаме шанс в жребия до в този момент, паднахме се да играем в 3 поредни години с три доста мощни тима. Бяхме на косъм да отстраним Зираатбанк тук, само че загубихме с 3:2, предходната година против Заверче загубихме първия мач, а във втория тук бяхме на косъм да го вкараме в тайбрек и да играем за класиране напред, само че въпреки всичко са доста мощни тимове. Тази година ни се падна Зенит. Може би, в случай че имаме малко повече шанс в жребия, имаме някакви шансове. Но няма смисъл да се заблуждаваме тези тимове са много по-класни от нашия ".
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР