Треньорът на Верона Еузебио Ди Франческо беше уволнен от поста

...
Треньорът на Верона Еузебио Ди Франческо беше уволнен от поста
Коментари Харесай

Верона уволни треньора след три загуби на старта

Треньорът на Верона Еузебио Ди Франческо беше уволнен от поста си след единствено 3 мача отпред на тима, в които записа 3 загуби, оповестиха от клуба.

"Хелас Верона оповестява, че освободи Еузебио Ди Франческо от поста треньор на първия тим ", се споделя в известието на формалния уебсайт на клуба.

Верона загуби гостуването си на Болоня в понеделник вечер с 0:1, откакто преди този момент позволи домашен провали и от Сасуоло (2:3) и от първенеца Интер (1:3).

Ди Франческо дойде във Верона това лято като правоприемник на Иван Юрич, който мина в Торино.

Това е трети път, в който някогашният треньор на Рома е уволнен от даден клуб, без да успее да приключи цялостен сезон в него. Предишните му опити бяха в Сампдория (8 мача през сезон 2019/20) и Каляри (26 мача през сезон 2020/2021). Сега записа и най-краткия си престой в тим, като има единствено 4 публични мача (1 победа в предварителните кръгове в шампионата за Купата на Италия).

Ди Франческо си построи положително име с работата си в Сасуоло (2012-2017) и Рома (2017-2019). Като негов правоприемник италианската преса сочи хърватина Игор Тудор, който е някогашен треньор на Удинезе, а през предишния сезон бе помощник на Андреа Пирло в Ювентус.

Верона приема в неделя Рома, който е измежду някогашните тима на Ди Франческо.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР