Треньорът на ЦСКА Стойчо Младенов говори пред Блиц по най-горещите

...
Треньорът на ЦСКА Стойчо Младенов говори пред Блиц по най-горещите
Коментари Харесай

Стойчо Младенов: Удоволствие е да се работи и с Васил Божков, и с Гриша Ганчев

Треньорът на ЦСКА Стойчо Младенов приказва пред " Блиц " по най-горещите тематики в българския футбол.

" Удоволствие е да се работи и с Васил Божков, и с Гриша Ганчев. Първият човек, който ми се довери тотално и ми даде цялостен картбланш беше Божков. Пълен картбланш означаваше Детско-юношеската школа, първия тим и менажерството. Всичко това беше моя отговорност и аз взимах значимите решения.

При Гриша Ганчев още веднъж имам цялостното доверие в спортно-технически проект, както беше и при Васил. Но при Гриша Ганчев разликата е, че аз не се занимавам с школата, а съм съсредоточен напълно върху първия тим, тъй като работата е прекомерно доста.

Трудовите контракти нямат солидна гаранция, с цел да защитят треньорите. Сравнявайки Петър Хубчев, който е подписал с немския си паспорт, в случай че не се стигне до сделка с Левски, това значи, че всичките заплати до края на контракта би трябвало да му се изплатят.

Другият вид за българските треньори е когато подписват цивилен контракти. Тогава нашето законодателство дефинира обезщетение сред 1 и 3 заплати. Собственикът може да ти заплати 1, 2 или 3 заплати, само че в случай че не желае да ти даде нито една, споделя " отиди и ме съди ". Затова треньорите се принуждават да съдят клубовете, само че несполучливо.

Както и да се развие Конгреса на БФС, би трябвало да има смяна. Ако смяната не се случи, ще продължим да тъпчем на едно място и ще се върнем крачка обратно в развиването си. Промяна би трябвало да има и тя да е позитивна. Други хора би трябвало да дойдат и да ръководят. Дали ще е Бербатов или Порточанов, или ще се обединят дружно или ще се случи нещо друго... Ние сме зад Митко Бербатов, тъй като екипът, с който разполага, подсигурява сполучливо управление на футбола в България. Стилиан Петров и Мартин Петров са хора, които от професионална позиция са доста висока летва. Това са виновни хора, на които, в случай че им се сложи задача или те сами си я слагат, я извършват ", сподели Младенов.
 Стойчо мина Димитър Пенев по победи против Левски, пред Младенов е единствено Крум Милев
Стойчо мина Димитър Пенев по победи против Левски, пред Младенов е единствено Крум Милев

Последният е с 13 триумфа против " сините "
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР