Треньорът на ЦСКА-София Стамен Белчев беше категоричен, че отборът има

...
Треньорът на ЦСКА-София Стамен Белчев беше категоричен, че отборът има
Коментари Харесай

Треньорът на "ЦСКА-София": Борим се на три фронта

Треньорът на " ЦСКА-София " Стамен Белчев беше безапелационен, че тимът има упоритости и в шампионата, и за Купата на България, само че и в Лига Европа, а има и сили за трите шампионата по едно и също време. " Ще се борим на три фронта - Купата на България, Лига Европа, а и купата в шампионата на по-късен стадий. Имаме задоволително футболисти. Отборът е квалифициран физически. Виждате, че в доста мачове до последно търсим успеха, а и означаваме късни голове. Цикълът е сбит, само че мисля, че тимът е квалифициран ", сподели Белчев пред публицисти.

Следващото огромно тестване за отбора е в четвъртък, когато от 19:55 ч. на ст. " Васил Левски " гостува " Клуж " в първи мач от група А на Лига Европа. Двубоят ще се предава по Българска национална телевизия 1, а основен рефер ще е Халил Мелер от Турция.

" Тимът на " Клуж " е стабилен. Един тим, който в последните години постоянно играе в групите на Лига Европа и Шампионската лига. Силната им страна е скоростта в предни позиции, имат и доста положителни реализатори на статични положения, а в случай че им оставим пространства, ще имаме проблеми. Надявам се да бъдем на равнището, както бяхме в плейофа (б.ред. - 3:1 против " Базел " ). Няма нищо притеснително. Трябва да забележим какво желаеме ние да създадем, а не противника. Дисциплинирани, компактни, да използваме нашите мощни страни и да се възползваме от слабите страни на съперника. Да сторим по този начин, че другият тим да се съобрази с нас. Ще се опитаме да покажем положително лице, ако има опция - и да излезем от групата. Самата група е доста тежка. Явен любимец е " Рома ". Отборите на " Йънг Бойс " и " Клуж " са уравновесени, само че ние си знаем мощните и слабите страни ", добави треньорът на " ЦСКА-София ".

Той сподели, че е наясно с съвсем целия титулярен състав на " Клуж ", който ще излезе в четвъртък. Относно своя отбор пък Белчев съобщи, че националът Пламен Гълъбов отпада за мача, защото още се възвръща от счупено ребро. Иван Турицов и Юнус Санкаре са под въпрос.

Същевременно и наставникът на " Клуж " - Дан Петреску, изрази почит към противника преди дуела. Той не скри терзанието си от проблемите в отбора си. " Имаме доста проблеми. Ако, не дай Боже, вирусът ни нападне и трима футболисти не могат да играят, ще бъде доста мъчно за останалите. Много съм обезпокоен. И без вирус се притеснявах, само че в този момент съм още по-притеснен. Възможно е в някои мачове да нямаме даже 11 футболисти, в случай че вирусът се появи още веднъж ", съобщи някогашният румънски национал.

До момента са продадени към 10 000 билета за мача, при избран потенциал от 12 000 фенове, съгласно условията на УЕФА, а също здравното и спортното ни министерства в изискванията на пандемия от COVID-19.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР