Треньорът на ЦСКА-София Нестор Ел Маестро говори пред “Диема спорт”

...
Треньорът на ЦСКА-София Нестор Ел Маестро говори пред “Диема спорт”
Коментари Харесай

Ел Маестро: Малко вероятно е Неделев да дойде на Армията

Треньорът на ЦСКА-София Нестор Ел Маестро приказва пред “Диема спорт” по всички настоящи тематики свързани с клуба. Той показа, че не е изцяло удовлетворен от представянето на “червените” от началото на сезона, тъй като задачите на “Армията” са високи. Освен това той разяснява и слуховете за предстоящт трансфер на Тодор Неделев през зимата, само че призна, че подобен е малко евентуално да бъде сбъднат.

" Изиграхме много мачове, в някои от тях се представихме добре в други не чак толкоз. Като цяло не съм удовлетворен, тъй като в ЦСКА задачите са допустимо най-високите, а сега сме надалеч от постигането им. От друга страна обаче не мога да кажа, че съм прекомерно отчаян, тъй като още преди да дойда знаех, че ще бъде мъчно. Ако приказваме за евроучастието ни, то не се класирахме за груповата фаза на Лига Европа, само че считам, че цялостното усещане което оставихме не е отрицателно. Всички помним двата мача с Копенхаген и метода по който се развиха тези срещи. В шампионата за купата на България си осигурихме място на четвъртфиналите, а там ни чака допустимо най-тежкият противник в лицето на Лудогорец. Гледаме на това което ни чака в Разград, като на край преди финала и се надявам, че ще се оправим добре когато настъпи момента. Що се отнася до Първа лига надявах се на повече точки, само че значимото е че сме живи в борбата за титлата”, съобщи Ел Маестро.

- Къде ЦСКА можеше да се оправи по-добре в шампионата до тук?
- Във всички мачове в които не спечелихме, несъмнено можехме да се оправим по-добре, това е несъмнено. Въпросът който би трябвало да си зададем всички в клуба е - задоволително добър ли е тимът, с цел да бъде първенец? Ако отговорът е – да, в случай че разполагаме с най-хубавите футболисти в лигата, то тогава виновността, че не сме преди всичко е моя. Ако обаче отговорът е, че тимът не е задоволително добър, с цел да стане първенец - тогава би трябвало да променим нещо, в случай че желаеме да сме първенци. А това е несъмнено, всички в клуба желаеме ЦСКА да стане първенец. Като цяло би трябвало да проучваме какво сме свършили добре и какво не, и не приказвам единствено за себе си. Трябва да сме наясно, какви са задачите, до какъв брой реализирането им е постижимо и в случай че има отговорни кои са те.
- ЦСКА няма победа против тим от топ 5? - Не ми харесва по какъв начин хората гледат на статистиката. Всеки тим заслужава почитание, и в случай че разделяме таблицата то би трябвало да го вършим на първа шестица, а не на първа петица. И освен тъй като победихме Черно море, а Левски загуби против Черно море. Имам поради, че всеки може да разчете статистиката по този начин както му харесва. Но да се съсредоточим върху представянето ни против топ 5, това не е почтено по отношение на ЦСКА. Ако приказваме за резултатите ни против топ 6, цифрите ни не са толкоз неприятни, само че има какво още да желаем. Аз няма да се извинявам, тъй като например- изрично играхме едва в дербито, само че ни чакат още три мача с Левски които знам, че ще изиграем надалеч по-силно. Срещу Ботев и Берое също не играхме добре, само че въпреки и да гостувахме във въпросните мачове не ги загубихме. За нас е извънредно значимо да продължим да работим и да се подобряваме. В неделя ни чака сложен мач с Ботев, и в случай че го спечелим както чакам, нещата няма да бъдат фантастични, само че ще наподобяват малко по-розово. Твърде елементарно е да се приказва за нападателен и отбранителен футбол. Аз обаче най-добре знам с какви футболисти разполагам и елементарно мога да направи разбор кой ще ми бъде най-полезен за избран мач. В мачовете залагам на най-добре работилите футболисти през седмицата, а дали това е верния тим знаете какъв е правилото - в случай че сме били, знам съм бил прав, в случай че не спечелим обаче тогава всички имат концепция по какъв начин е трябвало да изглеждаме, в това число и аз. Лесно е да приказваш след мач, когато всичко е завършило. Ако някой каже, че не вкарваме задоволително то считам, че това не е оправдана рецензия, тъй като другите отбори не са вкарали доста повече по отношение на нас. Когато изибирам избрана единадесеторка то е заради избрани аргументи, тъй като считам, че са най-добре квалифицираните за съответен дуел.
- Мачът с Ботев (Пд)?
- Мина доста време от мача в Пловдив и се надявам да се създали нужните разбори. В неделя ще бъде изцяло друг мач. Ще играем вкъщи, пред нашите последователи което ще затрудни Ботев. Не си вършим илюзии обаче, че ще бъде елементарен мач, тъй като те са доста добър тим, който се намира в добра форма съдейки по резултатите. Очаквам от моите футболисти да излязат изцяло съсредоточени и стимулирани от първата минута с цел да спечелим безапелационно.
- Кой състезател на Ботев би отличил - Тодор Неделев?

- Той е звездата в тима им. Определено е състезател, който изпъква със своите умения, това не е загадка. Намира се във фантастична форма и в неделя би трябвало да внимаваме с него.
- Би ли работил с Неделев в ЦСКА?
- Той е добър футболист, само че това е всичко което мога да кажа. Доколкото знам, на този стадий възможностите той да се трансформира в състезател на ЦСКА не са изключително огромни. Като цяло има и други футболисти в Първа лига, които считам, че имат качествата да играят в още по-силни тимове. Както споделих Неделев е един от най-вълнуващите футболисти в лигата, само че това че е свързван с ЦСКА съгласно е малко повече плод на спекулации от медиите колкото нещо в действителност действително. Много са, не считам да изброявам имената на всички, тъй като следствията могат да бъдат съществени. Казвам го като генерално усещане. В България има положителни футболисти, а Тодор е един от тях.

- Люпко Петрович?

- Той е легенда с извънредно огромен опит. Все още не сме имали доста време за диалози, само че се видяхме и разменихме приказки. И преди съм разговарял с него. Определено ще ни помогне доста. Все още не съм доста наясно в каква тенденция ще работи, само че той схваща играта и познава ситуацията в България, а това е напълно положително за ЦСКА.
- Нещо което да го е разочаровало в българския футбол до тук? - Не бих споделил. Знаех къде пристигам преди да подпиша, може би има някои изненади както положителни по този начин и отрицателни, само че аз съм човек който умее да се приспособява към всяка среда. Чувствам се добре тук, може би не фантастично, само че съм добре. Няма огромни изненади, знам какво желаете да изкарате от мен, само че няма да го кажа.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР