Треньорът на ЦСКА-Сф Люпко Петрович обяви на пресконференцията преди реванша

...
Треньорът на ЦСКА-Сф Люпко Петрович обяви на пресконференцията преди реванша
Коментари Харесай

Петрович иска подвиг от футболистите на ЦСКА-Сф

Треньорът на ЦСКА-Сф Люпко Петрович разгласи на конференцията преди реванша от третия квалификационен кръг на Лига Европа против Зоря Луганск, че се надява на знамение от играчите си. Първата среща приключи 1:1 и в четвъртък " алените " се нуждаят от голове, с цел да прдължат. Сърбинът призна, че е обезпокоен от многото мачове на своя отбор последно време.

" За 34 дни изиграхме 10 мача. Пет в Европа и пет в шампионата. Това за нашия отбор е доста, тъй като не можем да дадем отмора на играчите. Отборите приключиха 1:1 в първия мач и това дава преимущество на другия тим. За последните пет години Зоря два пъти е бил в групите на Лига Европа. Това напълно не е инцидентен тим, има млади и амбициозни играчи. Има леко преимущество, само че мачът е на кантар. И единият, и другият състав имат своите достолепия. Ако знаех кой ще завоюва, щях да пусна тото фиш.

Евандро ще играе. Дай Боже да вкара. От тима на домакините ми харесаха 5-6 футболисти- левият бек, централният бранител, №7… Разполагат с отлични млади гении и заслужават хвалба. Слава Богу, че ние разполагаме с такива футболисти, които се вслушват в препоръките ми, и се борят за колектива. Показахме в дербито с Лудогорец, че играем като един. Бяхме покрай успеха. Лудогорец е добър отбор, има играчи за по 1-2 млн. евро. Колективът е най-съществен за всеки отбор. Може да имаш 11 супер футболисти, само че в случай че играят всеки за себе си - губиш. Отборът печели и тимът губи.

Във футбола всеки тим може да победи всеки. Осиек, ЦСКА, Зоря… Осиек беше убеден, че ще в профил ЦСКА, само че не съумя. А е добър тим с положителни играчи. Няма правила. Това е футболът - няма любимци. Сега още веднъж е по този начин. Непридвидима игра, а даже ЦСКА да се изправи против Еспаньол, то няма предписание, че мачът е решен. Помните Ливърпул - Барселона. Барселона завоюва с 3:0, а на реванша целият свят остана шокиран след 0:4. Такъв е футболът ", разяснява треньорът на?червените ".

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР