Треньорът на ЦСКА Саша Илич възнамерява да възложи повече дефанзивни

...
Треньорът на ЦСКА Саша Илич възнамерява да възложи повече дефанзивни
Коментари Харесай

Разкритие: ЦСКА преквалифицира Линдсет

Треньорът на ЦСКА Саша Илич има намерение да разпореди повече отбранителни задания на норвежеца Джонатан Линдсет през пролетния полусезон, написа „ Тема Спорт “.

Той е споделил проектите си пред виновните фактори на „ Армията “ по време на една от селекционните срещи в клуба. Както е известно, алените са покрай привличането на нападателен полузащитник от Бразилия.

При реализирането на този трансфер точно въпросният плеймейкър ще работи на позицията зад централния нападател, до момента в който Линдсет предпочитано ще е употребен в предмостието на защитата, където игра и в няколко мача от есента.

Там той може да си партнира с Тибо Вион, Жеферсон или Амос Юга, който обаче изигра най-силните си мачове през есента в центъра на отбраната. Илич се принуди да върна опитният централноафриканец в ядрото на защитата, с цел да има човек в тази зона, който да умее да изнася топката.

Линдсет е един от дребното футболисти на ЦСКА, които умеят да печелят терен с топка в крайници в средата на терена. Той не се тормози и да поема отговорност във значимите моменти, като непрекъснато е деен и снове из всички зони на игрището.

В предходния му тим – норвежкия Сарпсборг също е употребен както като нападателен, по този начин и като отбранителен полузащитник, а даже и по фланговете.

Линдсет дойде на „ Армията “ при започване на август и бързо се трансформира в съществена фигура в отбора. Изигра 20 мача, в които се разписа един път и даде една асистенция. От него се чака да има основна роля напролет, откакто към този момент е изцяло приспособен към тима и шампионата.

Междувременно някогашният помощник-треньор на Стойчо Младенов в ЦСКА – Анатоли Нанков разкри, че отборът е имал големи проблеми, свързани с разпространяването на Ковид-19 през предходната зима. Тогава тимът бе на предварителен лагер в турския курорт Белек, където ще тренира и през втората половина на идващия месец.

„ Много хора знаят, че Стойчо Младенов бе в болница с Ковид по време на подготовката ни в Турция. Малко знае се обаче, че и огромна част от футболистите също прекараха заболяването и пропуснаха най-малко по 10 дни от подготвителния развой. Не сме го казвали до момента, с цел да не звучи като опрощение за резултатите, които регистрирахме при започване на пролетта. Но в действителност много играчи – към 60-70 % изкараха Ковид и в Турция, и по-късно като се прибрахме в България.

Това се отнасяше и за новите попълнения. Гарсес два пъти беше болен, Морено пък пристигна контузен и стартира да тича една седмица преди старта на шампионата – пропусна действително цялата подготовка. Затова и по-рядко намираше място в състава “, изясни Нанков пред „ Тема Спорт “.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР