Треньорът на ЦСКА Милош Крушчич даде интервю за Bulgaria on

...
Треньорът на ЦСКА Милош Крушчич даде интервю за Bulgaria on
Коментари Харесай

Милош Крушчич: Опитах се да променя манталитета на ЦСКА, оставането ми не зависи от мен

Треньорът на ЦСКА Милош Крушчич даде изявление за Bulgaria on air. Сръбският експерт приказва за измененията, които е направил в тима и към какво се стреми.

" Първо се пробвах да трансформира манталитета на тима - да се стремим да играем настъпателен футбол, който да се хареса на почитателите. В същото време да играем и за положителни резултати, тъй като мъчно се намира салдото сред двете - да играеш красиво и да печелиш. Основното беше да повлияя на душeвността на играчите - да им вдъхна убеденост, че са положителни футболистите и да си върнат самочувствието.

Допуснали сме един гол, само че сме вкарали 19. Станахме доста по-офанзивни и това се отрази добре на отбраната ни. Това е ключът към триумфа. Нападението е най-хубавата защита.

Бях заставен да залагам на непрекъснат състав поради търсенето на резултати. Когато тимът побеждава, промени не се вършат. Затова бях задължен да разгадавам на тези, които са постигнали тези победи. Искам да се обърна към останалите, които играят по-малко - да бъдат търпели и да чакат своя късмет.

Млад треньор съм и към момента мъчно привиквам с напрежението. Всички знаят какво е ЦСКА и да си треньор на подобен тим несъмнено е привилегия, само че и огромна отговорност. Трябва да се бориш всеки ден, с цел да устоиш на провокациите.

Договорът за мен постоянно е бил условност. Той зависи от резултатите. Всички мои старания и мисли са ориентирани към идната среща. С управлението се срещаме и приказваме всеки ден. Обсъждаме значими неща за клуба. Не сме говорили за нов контракт. Мислите ми са ориентирани към нещата, които завясят от мен и които мога да трансформира. Това са резултатите и положителната игра. Така че дали ще остана в ЦСКА, не зависи единствено от мен. Ако управлението прецни, че е предостатъчно от работата ми - ще продължа да работя, в случай че не - бъдещето ще покаже.

Привилегия е да познаваш и да работиш с човек като Люпко Петрович. Човек с толкоз трофеи, европейски клубен първенец. Мога да го дефинира като синоним за резултати. За всеки млад треньор е необикновен късмет да се учи от експерт като него, а аз съм имал този късмет.

Главната цел за мен тук е да образувам един добър тим. За страдание нямам доста време, тъй като резултатите ни притискат. С оглед на традициите сме длъжни да се борим за и за първото място, и за купата. Клубът, историята и почитателите го изискват ", съобщи Крушчич.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР