Треньорът на ЦСКА Любослав Пенев призна, че отсъдената от съдията

...
Треньорът на ЦСКА Любослав Пенев призна, че отсъдената от съдията
Коментари Харесай

Пенев: Дузпата за нас не беше 100-процентова

Треньорът на ЦСКА Любослав Пенев призна, че отсъдената от съдията Петър Костадинов дузпа за "червените " при равенството 3:3 с Ботев (Пловдив) за Купата на България не е била на 100% чиста. "Армейците " отпаднаха след общ резултат 5:6 и "канарчетата " ще играят на финала за Купата на България против Локомотив (Пловдив) - на 15 май.

"Прегледах обстановките, тъй като знаех, че ще има такива въпроси. Първо желая да кажа, че моите думи не би трябвало да се интерпретират по друг метод. Единственото, към което моля, е съдиите да отсъждат това, което виждат. Да бъдат справедливи и безпристрастни. Няма значение дали ще е за нашия тим, или против нашия тим. Това желая да кажа, нищо повече. Нито желая да ни оказват помощ, само че не желая и да пречат на нашата игра. Има правила ", разяснява Пенев на конференцията след отпадането.

"Прегледах обстановките. Оценка няма да им давам. В избрани обстановки имаше нарушавания. Дузпата за ЦСКА? Да, може би не е 100-процентова, само че там на 2-3 пъти се заформиха едни мелета. Нали? Имаше много хора. Преди това имаше фаул, при който сподели втория жълт картон. Той вижда, че има нарушаване. Прекрасно! Оттам насетне той преценя дали да го накаже с картон или не. Аз споделям единствено, че когато има нарушаване, би трябвало да се отсъди. Дали ще е корнер, тъч, пет дузпи, дали 10 - би трябвало да се свири. Той по този начин е постъпил. Оттам насетне дали ще покаже картон, това е негова преценка ", изясни експертът.

"Имаше много побутвания - груби, с лакти, изтласкване. За такива нарушавания нашите футболисти бяха глобени. Даже, оня ден, за нещо което се среща доста постоянно по нашите терени във футбола, Бодуров беше осъден. Много бързо беше осъден. Всеки знае, че Бодуров е капитанът на тима и в тъкмо такива мачове отсъствието му не е желателно ", добави Пенев.

"Всички искахме да играем край и да спечелим Купата на България. Съжалявам, че не успяхме. Не успяхме да задържим преднината до края. Те също желаеха да отбележат гол, случи се. И по-късно към този момент нямаше по какъв начин да отбележим два гола и да продължим. Поздравявам и двата тима, получи се прелестен мач. Поздравявам и нашата съвършена аудитория. Много скърбя, че не успяхме да осъществим задачата, която си бяхме сложили ", сподели още треньорът на ЦСКА.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР