Треньорът на ЦСКА Бруно Акрапович даде най-интересното си интервю, откато

...
Треньорът на ЦСКА Бруно Акрапович даде най-интересното си интервю, откато
Коментари Харесай

Акрапович: Черпиш едно момиче два часа, а накрая друг я води в стаята си

Треньорът на ЦСКА Бруно Акрапович даде най-интересното си изявление, откато е отпред на тима. Направи го пред репортера на Българска национална телевизия Росен Станчев.

Ето какво сподели босненецът за предаването " Арена спорт ":

" В нито един миг, откогато пристигнах в ЦСКА, не съм бил разтревожен за бъдещето си в клуба. Когато реша нещо, върша го. И да сгреша - аз съм си отговорен. Знаем по какъв начин е във футбола - почитателите се радват след победа и се сърдят след загуба, или неприятна игра. Това е тяхно право. Това е спорт на страсти и адреналин. Аз желая моят тим постоянно да демонстрира предпочитание за игра.

Анализирах ЦСКА и преди. С бърза игра и малко докосвания, могат да се създадат хубави неща. ЦСКА постоянно е играл отворено, нападателно. Нещата могат да се получат на контраофанзива. Плюс пресата, която налагахме и в Локо (Пловдив). Трябва да пресираме противника високо. Във всеки тим, в който съм бил като треньор, или съм спечелил нещо, или съм бил първи. Навсякъде имах положителни и непредвидени резултати. Беше въпрос на време. Винаги съм вярвал в своите качества. Всичко, което направих - направих го самичък. Никой не може да ми каже, че заслугата е на различен. Горд съм, имам си собствен път.

Винаги съм желал съвсем всички играчи на ЦСКА в Локо. Аз виждах тяхното качество. Винаги е мъчно да играеш против ЦСКА. Кой международен футболист бих взел в тима, в случай че мога? Преди месеци бих споделил Меси. Сега желая тук Златан Ибрахимович. Просто да се насладим на качествата му. И на тази възраст демонстрира съвестност и професионализъм.

Да, имам италианско поданство. Нищо не е инцидентно. Трябваше да дойда аз в ЦСКА, с цел да бием Рома. Не, майтапя се малко... Ако един треньор няма самочувствие, това се схваща незабавно от играчите. И те го прихващат. Футболистите са мъдри и хитри. Знаят кой треньор има качества и с кого може да се майтапят. Но и с кого да работят съществено.

Как се бие Рома, откакто всички индикатори в статистиката на мача са били в тяхна изгода? Един треньор споделяше по този начин: " Седиш на бар с едно момиче. Говориш с нея два часа, черпиш я коктейли. След два часа идва различен и я води в стаята си ". Първият е имал по-силна позиция, само че различен я е спечелил. Това е футболът - има разнообразни способи да стигнеш до успеха. Рома нямаше 100% шансове за гол като нашите.

След успеха огромният ми наследник ми писа " Кой е Фонсека? ". Той доста се майтапи, има моя жанр.

Трябва ЦСКА да стане тим, който да плаши всеки противник. Всеки да дава над 100%, с цел да завоюва нещо против нас. Трябва съперникът да се плаши да играе против нас. Лудогорец би трябвало да знае - ние сме тук и ще създадем всичко допустимо, с цел да ги свалим от горе по-надолу.

Как се стимулирам? Представям си цялостен стадион, който пее и носи играчите на плещи. Това ми дава мотивация.

Искам да повеждам ЦСКА против Тотнъм. Пак да ги посрещна и този път да ги удрям. Надявам се всички да са удовлетворени от моята работа. Само Господ знае какво ще реализира тук. Искам, след години, когато се върна в ЦСКА, още да се приказва с положително за мен.

Какво споделих на футболистите в центъра на терена преди мача с Рома? Ето това: " ЦСКА, това са четири огромни букви. Вие заслужавате да играете за този тим. Искам да го покажете на терена. Хората да знаят, че играете със сърце и с готовност ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР