Треньорът на ЦСКА Александър Попов заяви, че победите, които са

...
Треньорът на ЦСКА Александър Попов заяви, че победите, които са
Коментари Харесай

Александър Попов: Тези мачове се помнят

Треньорът на ЦСКА Александър Попов съобщи, че успехите, които са реализирани в сложна обстановка, се помнят дълго. По този метод наставникът разяснява пред BGvolleyball.com триумфа с 3:0 над Пирин , който бе извоюван в отсъствието на четирима играчи на отбора – Венцислав Георгиев, Яни Георгиев, Иван Крачев и Станислав Петков.

" Обмисляхме даже Влади Станков и Стефчо Стоянов да играят през днешния ден в позабравената система 4-2 ", призна Попов. " Хубаво е, че момчетата се оправиха, тъй като тези мачове се помнят. Всеки един от тях ще си спомня, че е играл в сложна обстановка. За нас мачът беше още по-голям след последната загуба от Хебър, когато се контузи Иван Крачев и тогава не намерихме противопоставяне за един гейм. Ако в този момент бяхме изгубили, щяхме да провалим досегашните си старания за предно класиране в постоянния сезон. Защото в случай че против директен съперник загубиш у дома, е неприятно, тъй че имаше огромно напрежение. Не знам какъв брой си е личало в профил, само че момчетата го устояха. Христо Цветанов отново се включи съвършено, Пламен Шекерджиев направи извънреден мач на непознат пост, Влади Станков съумя да балансира играта сред тези звена ", съобщи наставникът на " алените ".

Александър Попов разяснява и обстановката във втория гейм, при която той влезе на полето, откакто съдията беше дал сигнал за начален удар на Пирин: " Специално в тази обстановка аз съм отговорен, само че съдиите направиха много неточности. Имаше обстановка, при която съперникът се обърка. Помислихме, че са сбъркали нареждането си. " Все още не се знае по кое време ЦСКА ще може да разчита още веднъж на контузените си състезатели.

" Не мога да кажа по кое време ще сме в най-благоприятен състав. Колкото по-скоро, толкоз по-добре, тъй като по-късно ще има интервал на влизане във форма. Така се случи този сезон, четирима състезатели съвсем едновременно излязоха от състава. Но го приехме като тестване, като предизвикателство. Вчера на анализа по този начин ги посъветвах, по този начин да възприемат тази обстановка. Радвам се, че бяхме положителни и успяхме да намерим темп ", разяснява Попов.
" Имаме тежка задача. Този мач беше пай, само че психическото натоварване в хората, които играят на характерни постове, пък и при останалите, беше съществено. Мач с мач не си наподобява. След два дни отиваме в Перник. Ще бъде доста тежка среща ", приключи Александър Попов.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР