Треньорът на Царско село Любослав Пенев, шестима от футболистите на

...
Треньорът на Царско село Любослав Пенев, шестима от футболистите на
Коментари Харесай

Любослав Пенев и още седем души в "Царско село" са с COVID-19

Треньорът на " Царско село " Любослав Пенев, шестима от футболистите на отбора и още един неназован чиновник на софийския футболен клуб са инфектирани с ковид. Това оповестиха от управлението на столичани след наложителното всеобщо тестване при започване на месеца, извършено в сходство с протокола за здравна сигурност на БФС.

" Бихме желали да осведомяваме футболната общност, че шестима футболисти от представителния тим са с позитивен тест за COVID-19 (Андерсон, Янис Геролему, Луис Педро, Дилан Мертенс, Густаво Карбониери и Ивайло Марков). С положителни проби са още старши треньорът Любослав Пенев и още един чиновник на клуба. Всички лица, дали позитивни резултат, са сложени под карантина ", оповестиха от " Царско село ".

Първите трима от изброените футболисти играха в последния мач на отбора от шампионата - посещение против " ЦСКА-София " (0:1) в неделя. Другите трима изобщо не бяха в групата. Треньорът Пенев също отсъстваше от ст. " Българска войска ", а тимът беше воден от асистента му Йордан Йорданов.

" Според протоколите на БФС, Министерството на спорта и Министерството на здравеопазването всички футболисти, треньори и обслужващ личен състав ще бъдат подложени на нови PCR проби, с цел да може тимът да продължи безпроблемно подготвителен развой и присъединяване в шампионата ", прибавиха през днешния ден от " Царско село ".

Това е вторият тим с огромен брой инфектирани с ковид футболисти след " Славия ". В края на предходната седмица стана ясно, че. По разпоредбите на БФС поради двуцифрения брой инфектирани състезатели идващите два мача на " белите " бяха отсрочени - против " Ботев " (Пд) на 31 октомври и против " Ботев " (Вр) на 7 ноември.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР