Треньорът на Славия Златомир Загорчич са прибра в Сърбия, за

...
Треньорът на Славия Златомир Загорчич са прибра в Сърбия, за
Коментари Харесай

Заги: Две седмици не съм близвал алкохол, не ми се пие сам

Треньорът на Славия Златомир Загорчич са прибра в Сърбия, с цел да е по-близо до фамилията си. За това дали му липсват футболът и работата с младите при " белите ", Заги отговори на въпросите на " Тема: Спорт ".

Г-н Загорчим, по какъв начин сте, изтече ли ви карантината?

- Да, минаха две седмици, само че в този момент имам още две. В Сърбия удължиха карантинния интервал на 28 дни. След като се прибрах от България, трябваше да си остана у дома, в Нови Сед, и към момента не съм излизал на открито.

Как минава денят ви?

- Гледам филми, играя на плейстейшън с децата, много съм добър (смее се), и такива неща. Чета, виждам остарели мачове, тренировки. Важното е, че съм до фамилията си.

Липсва ли ви футболът?

- Разбира се, че ми липсва, към този момент ми писна малко от всекидневието, само че няма по какъв начин. Друг метод нямам.

Следите ли играчите?

- Постоянно се слушам с момчетата. Кондиционният треньор Милан Димитрич остана в София със фамилията си. Той също непрекъснато е по отношение на тях и изпраща на всеки два-три дни стратегии и извършения, които да вършат. Семейството на Милан по този начин и по този начин беше в София и взеха решение да останат. Аз се прибрах в Нови Сад поради фамилията си. Доста въображаем децата и дамата дойдат при мен, само че тогава майка ми щеше да остане сама в Сърбия и по тази причина се върнах.

Какво е мнението ви за това по кое време да стартират отново мачовете, би трябвало ли да се довърши сезонът или не?

- По принцип в тази обстановка в този момент никой не може да има мнение. Трябва да имаме самообладание всичко да отмине и тогава към този момент може да приказваме за метода, по който би трябвало да се работи. Кога да стартираме тренировки, какъв брой време да се готвим, по какъв начин да доиграем сезона. Сега всичко е илюзорно. Да, желае ми се да стартираме още на следващия ден, само че е невероятно. Сега най-важна е дисциплината. Да изпълняваме това, което се споделя, с цел да отмине по-бързо. Това е методът, по който може да се борим, с цел да спечелим този мач.

През пролетта бяхте набрали инерция, която ви донесе място в първата шестица. Оценката ви за представянето на отбора?

- Доволни сме, тъй като постигнахме това почтено и с игра. В плейофите, в случай че ги има, ще се опитаме да наложим още повече дребните. С представянето си Филип Кръстев ни сподели още един път, че сме на прав път. Момчето заслужи да играе огромен футбол и го прави доста качествено. От нашата школа се постановиха Андреа Христов, Янис Карабельов, Калоян Кръстев, Георги Йомов, на който също дадохме път. Ще разчитаме от ден на ден и на Димитър Стоянов, Мартин Атанасов. Двамата ще получават от ден на ден минути. Това е методът, по който ще продължим да действаме.

Това ще е методът може би и за съвсем всички тимове с оглед финансовата рецесия, която се чака?

- Нямам визия кой по какъв начин ще реагира. Ние действаме по този метод от години и ще продължим по този начин. Освен Стергиакис, нямаме различен чужденец. Надявам се, че ще е по този начин и отсега нататък. Разбира се, вероятно може да вземем подобен състезател, само че единствено в случай че е доста първокласен и си заслужава. Но да взимаме чужденци, които са по-слаби от българите, няма късмет.

Предполагам, че това ви доставя и по-голяма приятност на вас като треньор?

- Най-хубавото за един треньор е да гледа по какъв начин пред очите му се построяват млади футболисти. Как дава път на някой и вижда по-късно реализацията му. Това те прави богат и носи приятност от работата.

През май ще станат три години, откогато сте отпред на Славия. Говорихте ли с управлението за бъдещето си и ще продължите ли да водите отбора и през идващия сезон?

- Да сме живи и здрави, да мине този вирус, и тогава ще можем да приказваме по всички въпроси. Сега най-важното е да съблюдаваме дисциплината. Когато това отмине, ще мислим за футбола, бизнеса и всичко останало.

Какви са ограниченията, които се взимат Сърбия?

- Горе-долу са като в България, с изключение, че при нас вечерен час. През работните дни е от 17:00 часа следобяд до 5:00 сутринта. А през уикенда е от 15:00 часа до 5:00. За мен ограниченията са 24-часови. Със сигурност светът ще е изменен след тази пандемия. Ще се гледа по различен метод на всичко.

Люпко Петрович съобщи, че взема ограничения с ракия и лук...

- Когато прочетох това в сръбските медии, му се обадих. Той е в зимния ни курорт Злати Бор. Добре се усеща, дори го хванах в разходка, тъй като времето било хубаво.

Вземате ли като неговите ограничения понякога?

- Повярвайте ми, от две седмици капка алкохол не съм опитвал. Аз не обичам самичък. В компания да, когато седнем и си приказваме, може да изпия чаша уиски, чаша вино, само че самичък не ми е сладко (смее се).
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР