Треньорът на ски скачача ни Владимир Зографски - Матиас Жупан

...
Треньорът на ски скачача ни Владимир Зографски - Матиас Жупан
Коментари Харесай

Треньорът на Влади Зографски: Резултатът му на нормалната шанца не е лош, но не и това, което очаквахме

Треньорът на ски скачача ни Владимир Зографски - Матиас Жупан счита, че желанието на българина да се показа колкото се може по-успешно на Олимпийските игри в Пекин е довело до многото му неточности в надпреварите на естествена и огромна шанца.

" Ако би трябвало да сме почтени - резултатът на естествената шанца не е неприятен, само че не и това, което чакахме. Защото Владимир беше в добра форма, той през целия сезон се намира в тази форма и по време на тренировките тук сподели, че може да скача много успешно. Той знаеше това, усещаше го и може би прекомерно мощно искаше да се показа колкото се може по-успешно, което му попречи - позволи много неточности.

Но в последна сметка за този сезон това е второто му най-хубаво класиране на естествена шанца. Колкото до огромната - на мен той ми изглеждаше леко комплициран. Явно разочарованието от първото съревнование беше победило. Осъзна каква комфортна опция е пропилял и някак беше прекомерно вцепенен, с цел да промени нещо в осъществяването си. Респективно и резултатът не беше изключително добър.

Той очакваше с неспокойствие надпреварата на естествената шанца, изключително след формалната подготовка упоритостите му се усилиха. Но в спорта е по този начин - в случай че прекомерно доста натиснеш газта и в случай че самичък сложиш на плещите си бремето на свръхочакванията, нещата просто не се получават. И в тази ситуация беше по този начин - скоковете не бяха толкоз освободени, спокойни, нямаше я насладата от надпреварата, което се отразява на резултатите. И това напрежение се придвижи на огромната шанца. А Зографски можеше да реализира нещо повечко и през вчерашния ден, само че съзнанието му просто към този момент беше някъде другаде ", сподели Жупан пред " Българска национална телевизия ".
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР