Треньорът на Серина Уилямс - Патрик Муратоглу, е категоричен, че

...
Треньорът на Серина Уилямс - Патрик Муратоглу, е категоричен, че
Коментари Харесай

Треньорът на Серина: Тя е готова да спечели титлата в Австралия

Треньорът на Серина Уилямс - Патрик Муратоглу, е безапелационен, че международната №16 е “готова” да завоюва своята 24-а купа в шампионатите от Големия шлем на Откритото състезание на Австралия.

Уилямс, която е единствено на един трофей от върха на Маргарет Корт, завоюва своята последна купа от “Голямата четворка” в Мелбърн през 2017 година преди да се отдръпна краткотрайно поради майчинство. Тя се завърна в тура предходната година и доближи до финала на “Ю Ес Оупън”, където загуби от Наоми Осака.

Според Муратоглу, Серина не е била прочувствено и физически подготвена да завоюва в Ню Йорк, само че в тези пет месеца до Австралия се върнала към върховата си форма.

A little more than 12 hours after defeating #Halep, @serenawilliams is back on the practice court.#AusOpen pic.twitter.com/azW83iSlA5
— #AusOpen (@AustralianOpen) 22 януари 2019 година Говорейки след успеха на Серина в четвъртия кръг против Симона Халеп, той изясни. “Мисля, че тя се усеща по-добре от предходната година, тъй като тогава макар че в действителност направи доста старания да се върне към формата си, нямаше задоволително време.

Мисля, че в този момент тя е подготвена физически. Също и прочувствено, тъй като е огромна смяна в живота на всеки да имаш бебе. Трябва да свикнеш с новия живот. Това лишава време.

Но в този момент усещам, че остарялата Серина се е върнала, както от физическа, по този начин и от прочувствена позиция.

Мисля, че нейното равнище е положително. Тя се нуждаеше от огромна борба и тя се случи в мача с Халеп. Страхотно е, изключително когато свършва така”, съобщи Муратоглу.

It's always special to share the court with @serenawilliams

I can be proud of my performance here @AustralianOpen and can't wait to be back next year!

@JJlovesTennis pic.twitter.com/8dGRpLzOwc
— Simona Halep (@Simona_Halep) 22 януари 2019 година 48-годишният експерт има цялостно доверие на Серина и я поддържа в устрема й да победи в Мелбърн за осми път.

“Разбира се, че имам вяра, че тя ще стане шампионка. Ако не имах вяра, че тя ще завоюва, би трябвало да упражнявам някой друг”, добави Муратоглу.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР