Треньорът на Сан Антонио Грег Попович е взел решение кой

...
Треньорът на Сан Антонио Грег Попович е взел решение кой
Коментари Харесай

Попович e решил кой ще замести Мъри

Треньорът на Сан Антонио Грег Попович е взел решение кой да замести Дежонте Мъри като титулярен плеймейкър в стартовата петица на Спърс. 22-годишният състезател скъса кръстни връзки и ще пропусне целия сезон в НБА, а вместо него на върха на нападението Поп ще разчита на различен младок - Брин Форбс.

191-сантиметровият Форбс не е избиран в Драфта, а в кариерата си е играл повече като атакуващ гард, само че това наподобява не е проблем за Попович. Брин има зад тила си два сезона като експерт, а през юли тази година преподписа с единствения тим, чийто екип е носил в НБА.

В общо 116 мача за “шпорите” той има приблизително по 5.6 точки, 1.1 битки и 0.9 асистенции. Бившият баскетболист на Мичиган Стейт се наложи в ротацията на тексаския отбор през предишния сезон, в който за 80 мача се отчиташе с 6.9 точки, 1.4 битки и 1.0 асистенции при 42.1% успеваемост от тройката.

Именно през отминалия сезон Форбс се подреди до Ейвъри Джонсън и Антъни Картър, освен това в много забавна ранглиста. Досега тези двама играчи бяха единствените в клубната история, които не са избирани в Драфта и са по-ниски от 194 сантиметра, а стартират като титуляри в мач за “шпорите”.

Брин попадна в стартовите пет на тима в общо 12 случая през сезон 2017/2018.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР