Треньорът на Рома Жозе Моуриньо даде официална пресконференция преди мача

...
Треньорът на Рома Жозе Моуриньо даде официална пресконференция преди мача
Коментари Харесай

Моуриньо преди ЦСКА: Не идваме за голям резултат, но за победа

Треньорът на Рома Жозе Моуриньо даде публична конференция преди мача на италианския гранд против столичния ЦСКА от групите на Лига на конференциите. Моуриньо призна, че пази топли усеща всякога, когато пристигна в нашата страна и отличи високо Христо Стоичков, за който загатна, че е международен №1.
Моуриньо подчертава, че Рома идва в София за победа против носителя за Купата на България, като отборът няма да " гони " непременно безапелационен резултат, защото те се нуждаят просто от победа, а не от изразителна такава.
„ За нас е значимо да победим с концепцията, в случай че победим, да бъдем първи. Ако Будьо победи също, ще останем втори, само че това, което зависи от нас, ще го създадем. Знам, че ще бъде мъчно с ЦСКА, тъй като те заслужават повече точки от настоящия им актив. Срещу нас ни затрудниха в Рим, само че ние би трябвало да победим”, стартира Жозе Моуриньо.
„ Утрешният резултат не е от изключително огромна значимост, защото сме се класирали към този момент. Важно е дали сме първи или втори. Амбициите са ни да продължим напред, в този момент идват осем тима от Лига Европа. Ще забележим какво ще се случи, само че имаме упоритост да стигнем колкото се може по-напред”, продължи португалският експерт в зала „ Родина” на „ Васил Левски”.
„ Не мисля, че времето ме е трансформирало доста. Може би съм станал по-спокоен, само че считам, че имам същата обич към футбола. Не ме е трансформирало доста времето. През 2004-а година имах щастието да спечелим Шампионска лига, само че през днешния ден играем в Лига на конференциите и желая Рома да завоюва това съревнование, тъй като е първо. Ако го създадем, ще останем в историята”, подчертава Моуринь
„ 80-те и 90-те години бяха златни години за българския футбол. Имахте положителни футболисти, които играеха из цяла Европа и аз имам доста положителни мемоари оттогава. Хората, които познавах и специфичното отношение, което имам към Стойчо, който също идва като мен от дребен град, се резервираха до през днешния ден. Те бяха с изключение на положителни футболисти, а и положителни хора. Всеки път, когато съм в България, се усещам вкъщи. Онова потомство беше доста огромно. После отидох в Барселона и срещнах футболист №1 в света – Христо Стоичков. Чувствам ви като другари, само че на следващия ден няма да усещам хората против мен като такива, защото излизаме за победа”, приключи Жозе Моуриньо.
Източник: sportlive.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР